• Jan van Steendelaar
  • Jan van Steendelaar
  • Jan van Steendelaar
  • Jan van Steendelaar

Aangestoken jassen zetten bank in brand

SOEST Er blijft steeds minder over van de houten bank, een gedeeltelijk uitgeholde boomstam, op het hoogste punt van Soest, de grafheuvel aan de Enghenbergje op de Eng. Nadat in juni en juli de bank in brand was gestoken, was het zondagmorgen opnieuw raak. Op de bank waren enkele jassen in brand gestoken. Voorbijgangers waarschuwden de brandweer die met één straal het vuur bluste.

Jan van Steendelaar        

Sinds kort hangt iemand die zich Mother Nature noemt, met de mededeling ,een jas tegen de kou, van mij voor jou' jassen aan de bomen rond de grafheuvel. ,Heb je nog iets nodig, kleding of dekens? In de jaszak zitten pen en papier. Laat je bericht achter op de plaats waar je deze jas hebt gevonden' staat er op het kaartje dat aan elke jas hangt. Onbekenden hebben enkele jassen van de bomen gehaald, deze op de bank gelegd en in brand gestoken.

Nadat de brandweer het vuur had gedoofd werd de bank omgerold teneinde een deel ervan open te kunnen hakken om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten waren achtergebleven. De verbrande kleding werd verzameld in een vuilniszak als bewijsmateriaal.