• Gemeente Soest

860 zakken met vuurwerkafval

SOEST Sommige ouders moesten verschillende keren met volgeladen auto's naar De Schans rijden. Hun kind(eren) hadden flink hun best gedaan om het vuurwerkafval op te ruimen. Dit jaar werden 860 volle zakken ingeleverd, tweehonderd meer dan het jaar ervoor.

Voor elke ingeleverde volle zak gaven Reinigingsbedrijf Midden Nederland en de gemeente een lot weg. Er waren kinderen die met hun opruimactie tientallen lootjes hadden vergaard. Maar of er nu één of tien zakken waren ingeleverd, wethouder Marcel Adriani noemde alle deelnemers een kanjer. ,,Ik ben super blij dat jullie geholpen hebben met opruimen. Jullie zijn een voorbeeld voor alle kinderen en volwassenen in onze gemeente."

De wethouder van milieu zijn dat vorige wee woensdag in de raadszaal. Daar werden onder alle vuurkwerkafvalopruimers VVV-bonnen verloot, één t.w.v. 75 euro, vijf van 50 euro en twintig van 25 euro. Die kwamen bij in totaal veertien kinderen terecht. Wie niet gelukkig was bij de loting, kreeg een knalgroene pen met een spinner erop mee naar huis.