• Jaap van den Broek

395.000 euro voor Holland4ALS

SOEST Onvoorstelbaar zeggen de betrokken zelf. 395.000 euro is opgehaald tijdens Holland4ALS, de estafette tussen Groningen en Soest voor de Stichting ZoalsJan. Het is een nieuw record en misschien wel de meest succesvolle actie voor een goed doel, ooit door Soesters opgezet

In de vierde editie waren er weer meer deelnemende teams die zwemmend, hardlopend, fietsen en kanoënd de sponsorestafette volbrachten en in de loop van vrijdag Soest bereikte. Op de foto het team van GetToGether dat als eerste finishte.

,,Wat een prestatie, wat een fantastisch bedrag. Geweldig wat een inzet van heel veel mensen en bedrijven! Top! Diep respect!" jubelen de organisatoren van Holland4ALS op Facebook.

In de afgelopen maanden hielden de deelnemers tal van acties om geld bijeen te krijgen voor het goede doel. Holland4ALS is een sportieve estafette om geld te genereren voor ZoalsJan, de stichting die werd opgericht door Jan Jager die ruim twee jaar geleden aan de gevolgen van ALS overleed. Van de gelden worden hulpvoorzieningen voor ALS-patiënten aangeschaft. Als zij de reguliere weg moeten volgen, komen die hulpmiddelen vaak te laat of zijn ze niet meer toereikend, omdat ALS zich snel kan ontwikkelen.

De organisatie van Holland4ALS wil de estafette steeds groter maken met deelnemers uit het hele land. Tijdens de estafette worden plaatsen aangedaan waar Jan Jager heeft gewoond, gewerkt en/of gestudeerd.