• MBO Amersfoort

18-jarige Michèle van de Water wint droombaan

SOEST Michèle van de Water (18) uit Soest heeft zondag het tv-programma The Big Audition gewonnen. Hiermee heeft ze een droombaan bij driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen gewonnnen.

Van de Water is student aan de hotelschool in Amersfoort en is tweevoudig schoolkampioen Gastvrouw van MBO Amersfoort. 

DOORGROEIEN ,,Ik heb echt een passie voor het werken in de horeca. Ik wil graag doorgroeien naar de functie van sommelier en misschien ook wel maître", aldus Van de Water. ,,Op termijn wil ik mijn eigen fine dining restaurant met een Michelinster. Ik denk dat ik op deze plek heel veel kan leren over mezelf en hoe ik het later wil doen. Inmiddels heb ik een kamer gevonden en ik verhuis volgende maand om dichter bij mijn nieuwe werkplek te wonen. Ik heb er veel zin in!"

VERPLETTEREND In The Big Audition doen kandidaten auditie voor hun droombaan. Ze worden uitgedaagd om op creatieve wijze te solliciteren op uiteenlopende vacatures. Het belangrijkste is dat zij een verpletterende indruk achterlaat bij de jury, die onder andere bestaat uit toekomstige collega's.

OP ALLE FRONTEN Bij Van de Water waren dat eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman van De Leest. Boerma over de winnares: ,,Ik sta versteld van de kennis die ze nu al in huis heeft en ze is zeer beleefd. Ze heeft het verdiend. Ze heeft laten zien dat ze op alle fronten een echte gastdame wil worden in een toprestaurant. We vinden het heel leuk dat we haar de baan aan kunnen bieden. Ze is van harte welkom."