• Martien van Vliet

131 woningen in Dalweggebied

SOEST Bouwen voor de woningzoekenden die nu meestal net naast het net vissen: alleenstaanden, starters en ouderen. GroenLinks ziet het al voor zich in het Dalweggebied. Op de plek van het huidige politiebureau en sporthal Beukendal kunnen vijf woongebouwen met in totaal 131 woningen komen.

Ongeveer een kwart van de woningen wordt volgens het plan circa 100 vierkante meter groot. Verder is er vooral gedacht aan kleinere wooneenheden van ca 50 vierkante meter. Op de begane grond blijft ruimte over voor een politiepost, de brandweer en werkplekken voor de gemeente.

'Oase aan de Eng' heet het ontwerp van architect Martien van Vliet dat GroenLinks maandagavond aan het college aanbood. De woongebouwen komen te staan in een aan te leggen park met (gezamenlijke) tuinen en speelplekken. Langs de Dalweg wil GroenLinks kunstwerken laten plaatsen.

,,Een knusser Raadhuisplein, groene daken en kunst langs de Dalweg. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten zegt Rosan Coppes, fractievoorzitter van GroenLinks, over het plan voor het gebied tussen het gemeentehuis en de Beukenlaan.

Ze hoopt dat de gemeente het plan van haar partij overneemt. Het college broedt op een herontwikkeling van het Dalweggebied, omdat Beukendal tegen de vlakte gaat, zodra aan de overkant de nieuwe sporthal gebruiksklaar is. Ook het politiebureau zal gaan plaatsmaken voor iets nieuws. Wat GroenLinks betreft voor betaalbare woningen in een park.