Lokaal lezersnieuws

Natuur in Soest

Al enkele jaren hoor ik regelmatig ransuilen bij ons in de buurt. Een enkele keer heb ik 1 of 2 zien zitten, hoog in een boom. De laatste paar weken hoor ik ze bijna elke avond en soms vliegen er twee of zelfs drie rond.

Auteurs geven lezing over Soester Natuurbad aan ouderen SWOS

SOEST - Zondagmiddag 23 juni gaven Peter Beijer en Lex Bergers een presentatie over het Soester Natuurbad voor enkele ouderen uit Soest. De SWOS organiseerde, samen met de mensen van Stayokay, een contactmiddag.

Fietspad Dorpsstreek geblokkeerd

Fietsers op het fietspad Dorpsstreek tussen de wijk Overhees en de Wieksloterweg keken vanochtend vreemd op toen ze op deze berg zand stuitten. Een of meer onverlaten hebben het zand gedumpt op het fietspad, dat daarmee volledig was geblokkeerd voor alle fietsers.

Matthieu Wouters exposeert met schilderijen Soester landschap in Amsterdam

Op vrijdag 28 juni 2019 openen drie kunstenaars de expositie Tegenwicht  in de Art Chapel Amsterdam.

Twee Paulusconcerten in Baarnse Pauluskerk

De komende week zijn er in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn maar liefst twee Paulusconcerten te beluisteren.

“Doe net of je bij je buren wilt inbreken”

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Alle veldverlichting is ledverlichting bij SO Soest

SOEST - De afgelopen weken is de complete veldverlichting bij SO Soest overgegaan op ledverlichting. De vervanging van de lampen is een pilot van de gemeente Soest in samenwerking met SO Soest.

Afvalscheiden bij De Bron

SOEST - De Bron is een afvalvrije school geworden. De school aan de Sweelinckstraat in Overhees sluit zich aan bij de reeks basisscholen in Soest die door Koos de Vuilnisman zijn bezocht. Maandagochtend stond de vuilnisman op het schoolplein van De Bron.

Ondernemende sporters en Ondernemersfonds

 

Recent werd er in de gemeenteraad besloten over twee dossiers die Soest2002 na aan het hart liggen: het ondernemersfonds en de buitensport. Toekomstbestendig en dienstbaar: twee van onze kernwaarden die wij langs deze dossiers gelegd hebben.

Lunchconcert in Baarnse Pauluskerk

Gedurende deze hele zomer is er wekelijks op dinsdag om 12:30 uur een lunchconcert in de Baarnse Pauluskerk. 

Pagina's