Wonen

SOESTERBERG Om de bouw van de huisartsen- en fysiopraktijk bij verpleeg- en verzorgingshuis de Heybergh aan de Rademakerstraat stop te zetten heeft de actiegroep 'De Heybergh blijft open' in een bezwaarschrift de gemeente gevraagd de bouw stop te zetten.
SOEST De verkoopprijs van een gemiddelde koopwoning is in Nederland vorig jaar gestegen tot 308 duizend euro. Daarmee is voor het eerst de grens van drie ton overschreden. In Soest kostte een gemiddelde woning inmiddels 394,400 duizend euro, 4,6 procent meer dan het jaar daarvoor.
Advertorial
SOEST Een vader en twee kinderen stappen de speelgoedwinkel Pim's Olifant binnen. De jochies voelen zich als kinderen in een.., juist, speelgoedwinkel. De...
SOEST Er wordt bij de politie steeds meer geklaagd over daklozen. In vijf jaar tijd verdubbelde landelijk het aantal meldingen, zo blijkt uit politiecijfers die LocalFocus heeft geanalyseerd. Vorig jaar ging het in totaal om ruim 22 duizend gevallen: zo'n 61 per dag.
SOEST De gemeente Soest wil ontmoetingsplekken voor jongeren creëren voor het plaatsen van zogenaamde 'Kjoeps'. Het plan is om er in Soesterberg twee en in Soest drie te plaatsen. De gemeente nodigt inwoners van beide dorpen uit om mee te denken over de plek waar deze Kjoeps geplaatst kunnen worden.
Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...
SOEST De gemeente Soest, woningcorporaties en huurdersorganisaties hebben woensdag hernieuwde prestatieafspraken ondertekend. Daarin is afgesproken dat er nieuwe sociale huurwoningen bij komen en bestaande huurwoningen worden verbeterd.
SOEST De gemeente Soest biedt inwoners van Soest en Soesterberg de mogelijkheid om hun straat vrijwillig vuurwerkvrij te verklaren. ,,Het gaat om een proef waarmee we het gesprek tussen inwoners op gang willen brengen over het wel of niet afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling", schrijft de gemeente.
Advertorial
SOEST Thierry van Ellen van beddenwinkel Slaapspecialist Van Ellen aan de Van Weedestraat 16 heeft een bijzonder jaar achter de rug. In het bijna...
SOEST Groepswonen is zeker geen commune, maar gaat verder dan alleen huisvesting. Volgens de bewoners van Groepswonen Ouderen Soest – Koningsdael vraagt het wonen in groepsverband om een 'andere instelling'. Koningsdael heeft nog ruimte en houdt op zaterdag 30 november een informatiedag.
SOEST/SOESTERBERG Ronald de Rooij, Martijn van Wees en Arie van Schalm zijn de huismeesters van de woongebouwen van Cocon Wonen: De Vijverhof, Honsbergen en het Soesterbergse De Drie Eiken. Het trio opereert als team en dat doen het volgens het bewonerstevredenheidsonderzoek zeer goed. De drie scoorden uitstekende rapportcijfers.
SOEST Door een storing rond 4.49 uur zaten 686 klanten in Soest, Baarn, Lage Vuursche maandagochtend zonder stroom. Monteurs van Stedin herstelden de stroomvoorziening weer rond 7.30 uur, meldt het bedrijf. De oorzaak was een defecte kabel.