Rechtbank

SOEST (ANP/JPU) Soester Bart B., die wordt verdacht van moord op zijn vriendin Miranda Zitman, heeft 116.000 euro van haar bankrekeningen gehaald. Dat vertelden de officieren van justitie donderdag tijdens de behandeling van de strafzaak tegen de 57-jarige partner van de kapster.
SOESTERBERG (JPU) Een 49-jarige man uit Soesterberg is donderdag door de rechtbank in Utrecht naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd. De Soesterberger kan zijn vriendin niet met rust laten. Hij weigert mee te werken aan onderzoeken en de rechtbank gelooft dat het PBC de enige plek is waar de man geholpen kan worden.
Advertorial
SOEST Terugkerende fysieke klachten hebben dikwijls oorzaken die niet alleen fysiek te herleiden zijn. Jacintha van Kouwen is fysiotherapeute, yogadocente...
SOEST Binnen drie maanden moeten de bewoners van een bijgebouw aan de Lange Brinkweg in Soest het pand verlaten. Zo niet, dan gaat de boeteteller lopen met een maximum van 50.000 euro. Bovendien moeten alle woonvoorzieningen zoals sanitair worden verwijderd. Gebeurt dat niet, dan geldt ook daarvoor een boete die maximaal 50.000 euro bedraagt.
SOEST 4,9 miljoen wordt van de gemeente geëist door de eigenaar van een villa tussen Soestduinen en Soesterberg. Die beweert dat de gemeente/burgemeester Rob Metz bewust een plan voor de bouw van zorgwoningen op zijn perceel hebben tegengehouden.
Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...
SOEST (JPU) Wegens brandstichting is een 59-jarige vrouw uit Soest donderdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot anderhalf jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. De vrouw heeft brand gesticht in haar eigen flat aan de Van Goyenlaan in Soest.
SOEST Ruim twee jaar nadat het gebeurde, is een Soester (19) veroordeeld omdat hij iemand anders tegen diens hoofd had geschopt. De jongeman kreeg een voorwaardelijke jeugddetentie van één maand en moet 140 uur onbetaald werk verrichten. Een medeverdachte (20) kreeg 80 uur werkstraf. Dat bepaalde de rechtbank woensdag.
Advertorial
SOEST De naam 'Huidverzorging Miranda' is ontoereikend voor de diensten die Miranda van Es en haar team biedt. De schoonheidssalon, sinds kort gevestigd...
SOEST De Raad van State lijkt een einde te gaan maken aan de illegale bewoning van een bijgebouw aan de Lange Brinkweg 97. Dit bleek dinsdag tijdens een zitting bij de Raad in Den Haag. Volgens de eigenaren wordt daar al zeker sinds 1993 permanent gewoond met medeweten van de gemeente.
SOEST (JPU) Een 32-jarige man uit Soest is donderdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot acht maanden cel waarvan drie maanden voorwaardelijk. De Soester heeft samen met zijn vriendin en zijn 35-jarige broer vier hondengevechten georganiseerd in Amersfoort.
SOEST (JPU) Een 59-jarige vrouw uit Soest trok donderdag in de rechtbank haar bekentenis in dat zij brand heeft gesticht in haar eigen flat aan de Van Goyenlaan in Soest. Toch eiste de officier van justitie in Utrecht twee jaar gevangenisstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk. Ook wil het OM intensief en langdurig reclasseringstoezicht.