Overig

SOEST In en rond de Soester Duinen zijn vrijdagmiddag de eerste boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de veiligheidsvoorschriften in verband met het coronavirus. Ook zijn parkeerboetes uitgedeeld. Om hoeveel bekeuringen het precies gaat, is niet bekend gemaakt.
SOEST Aankomend weekend, in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart, gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent een uurtje minder slaap. En ook dat het vanaf zondag 's ochtends wat later licht wordt en 's avonds wat later donker.
Advertorial
SOEST Eén aanspreekpunt voor verzekeringen, energie- en TV-, internet-, en telefooncontract. Het zorgt voor gemak, rust en efficiency. Vergelijkdirect.com...
SOEST Bij negen natuurgebieden in Soest en Soesterberg heeft de gemeente vandaag parkeerplaatsen afgesloten. Hiermee moet worden voorkomen dat bezoekers van bos en duinen op elkaars lip staan voor en na een wandeling.
SOEST Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) is op tweede paasdag (13 april), Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) gesloten. Daarom vindt er geen inzameling van huishoudelijk afval plaats op die dagen. Ook de recyclingstations zijn tijdens deze feestdagen gesloten.
Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...
SOEST In de strijd tegen verspreiding van het coronavirus gaat de gemeente de parkeermogelijkheden in en rond de natuurgebieden 'zeer beperken'. Dat heeft burgemeester Rob Metz woensdagmiddag meegedeeld. Het besluit volgt op de landelijke maatregelen die het Kabinet maandag heeft afgekondigd.
SOEST De applausactie van afgelopen voor de mensen die in de zorg werken, verdient een vervolg voor vrijwilligers. Dat vinden de medewerkers van Balans Buro Vrijwilligerswerk die de laatste dagen veel nieuwe vrijwilligers hebben mogen registreren.
Advertorial
SOEST The Phone House en Optie1 gaan samen verder als Telecombinatie Soest. Beide winkels komen samen aan de Van Weedestraat 4, naast de Expert. Eigenaar...
SOEST Eigenaar Alphons Hagelen van Restaurant Lekkerr zag vorig weekend de bui al hangen. ,,Wij hadden zaterdag al besloten om de dag erna dicht te gaan. Gelukkig mocht er wel afgehaald worden. Met het afhalen en bezorgen halen we dertig procent van onze normale omzet."
SOEST Kort voor de opgelegde sluiting stond er zondag een lange rij voor de deur van Coffeeshop Hacas. De wietgebruikers wilden nog snel inslaan. Om illegale straathandel in wiet tegen te gaan werd verkoop via een loket later alsnog toegestaan.
SOEST Met de twaalf Soesters die besmet zijn geraakt met het coronavirus gaat het goed tot 'goed naar omstandigheden'. Sommigen zijn alweer genezen en aan het werk, weet burgemeester Rob Metz nadat hij alle patiënten in de gemeente heeft gebeld.