Lokaal nieuws

SOEST Mede dankzij een anonieme sponsor is het mogelijk geworden dat de romp De Windhond in de donkere maanden wordt verlicht. Dat is dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur het geval.
SOEST Om schade door vandalisme rond de jaarwisseling te voorkomen, sluit Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) in Soest de ondergrondse verzamelcontainers op dinsdag 31 december af.
Advertorial
SOEST Fysio Soestdijk viert drie jubilea. Hannie van Veggel, Jocelyne van Houdt en Arianne Schimmel zijn respectievelijk 30, 25 en 5 jaar aan de slag bij...
SOEST Sonny van den Dijssel (De Kuil) en Joep Janmaat (Sabrosa) mogen op 16 januari op de Horecava in Amsterdam meedoen aan de nationale finale biertappen. Van den Dijssel won maandagavond de regionale voorronde in Baarn en Janmaat werd daar tweede.
SOESTERBERG Begeleid door ervaren advocaten mr. M. Monsé Sprengers en mr. Ineke Zijlstra was het lokaal van groep 8 van de St. Carolusschool veranderd in de Junior Jurist Academie. In deze oefenrechtbank leerden de kinderen over recht en wet in Nederland aan de hand van een workshop en een educatief tijdschrift over strafrecht, privaatrecht,...
Advertorial
SOEST Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter Tijssen,...
SOEST In 2018 groeiden 264 duizend kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit betekent dat 1 op alle 12 minderjarigen leeft in een huishouden met risico op armoede, net zoveel als in het jaar ervoor. In Soest groeit 6,9 procent van alle kinderen op in een gezin met een (langdurig) laag inkomen.
SOEST Apollo houdt een traditie in stand door twee kerstconcerten te geven. Het mannenkoor zingt op donderdag 12 en vrijdag 13 december in De Open Hof.
Advertorial
SOEST Kinderopvang K'nijntje&Zippies werkt samen met de Insingerschool en biedt een totaalconcept aan: peuterspeelzaal, voorschool en tussen- en...
SOEST Concertpodium Soest heeft voor het kerstconcert op 15 december het trio van Matthijs Koene aangetrokken. Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd.
SOEST De 'oudere jongeren' en 'jongere ouderen' van deze tijd kijken nostalgisch terug en schuwen het versterken van de romantiek niet. In februari 2020 zal het boek '50+ jaar Jazz in Artishock' verschijnen. Een jaar geleden was daar het boek over het Soester Natuurbad en recent 'Het Soester Uitgaansleven'.
SOEST De 19-jarige Jasmijn Hendriks heeft zich geplaatst voor the battles van The Voice of Holland. De zangeres uit Soest doet mee aan het populaire programma van RTL 4 en was afgelopen vrijdag voor het eerst te bewonderen op de nationale televisie. ,,Ik ben ontzettend dankbaar en blij", laat ze op haar social-media weten.