Lokaal

SOEST ,,Wij zijn de afgelopen weken in een rollercoaster beland!" Marieke Hagen, van Reisbureau VakantieXperts, moest samen met haar team alle zeilen bijzetten om gestrande vakantiegangers naar huis te halen. Dat is, in tijden van crisis, geen eenvoudige opgave.
DEN HAAG (ANP) De coalitiepartijen willen dat het kabinet lokale en regionale kranten gaat steunen. De Nederlandse Nieuwsbladenpers (NNP) stuurde deze week een brandbrief aan de regering. Huis-aan-huiskranten zijn in grote financiële problemen gekomen omdat de advertentiemarkt is ingestort door de coronacrisis, aldus de brancheorganisatie.
Advertorial
SOESTERBERG Jos Vercauteren is sinds 2018 tandarts in Soesterberg. Bij Tandartspraktijk Soesterberg, gevestigd aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg 23-25c,...
SOEST Nu bezoek aan familie wordt afgeraden of zelfs helemaal niet mogelijk is als er iemand in een tehuis zit, wordt men creatief en bezoekt men familie op een andere manier. Bijvoorbeeld door naar hen te zwaaien als zij achter glas zitten, maar bijvoorbeeld ook door het sturen van kaarten, het maken van tekeningen, zang- en muziekoptredens...
SOEST In besloten kring is vrijdag afscheid genomen van pastor Hans van de Schepop. De 82-jarige Van de Schepop overleed afgelopen maandag.
Advertorial
SOEST Het goede doel vinden is het belangrijkste onderdeel in de voetbalsport. Dat goede doel is bij SO Soest nu op twee manieren uit te leggen. De...
SOEST In en rond de Soester Duinen zijn vrijdagmiddag de eerste boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de veiligheidsvoorschriften in verband met het coronavirus. Ook zijn parkeerboetes uitgedeeld. Om hoeveel bekeuringen het precies gaat, is niet bekend gemaakt.
SOEST Na de kunstzinnige schapen op de rotonde Koningsweg-Dalweg heeft nu ook de rotonde bij de Koningsweg-Vrijheidsweg in Soest een agrarische uitstraling gekregen. Hoveniersbedrijf De Vuursche uit Nijkerk won voor de rotonde de door de gemeente uitgeschreven prijsvraag met een bijzonder object: vier tractorbanden.
Advertorial
SOEST The Phone House en Optie1 gaan samen verder als Telecombinatie Soest. Beide winkels komen samen aan de Van Weedestraat 4, naast de Expert. Eigenaar...
SOEST Het klimaat verandert. Dat betekent dat we vaker te maken hebben met hogere temperaturen, droge periodes en piekbuien. ,,Samen kunnen we in actie komen om die effecten van de klimaatverandering op te vangen", aldus Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap wil initiatieven van inwoners stimuleren door subsidie te verlenen.
SOEST Aankomend weekend, in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart, gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit. Dat betekent een uurtje minder slaap. En ook dat het vanaf zondag 's ochtends wat later licht wordt en 's avonds wat later donker.
SOEST Het aantal positief geteste mensen met corona in de gemeente Soest blijft oplopen. Volgens het RIVM zijn er nu 28 mensen positief getest op corona in Soest, 5 meer dan gisteren. Dat bleek vrijdagmiddag uit de nieuwste cijfers.