• Trainingsweekend 2020

    De Duinkikkers

Zwemploeg De Duinkikkers zet stappen tijdens trainingsweekend

16-02-2020, 22:42 | Lezersnieuws | Sven van Zanten

Afgelopen weekend stonden er geen wedstrijden op het programma voor de zwemselectie van De Duinkikkers. Toch reisden de zwemmers af naar het mooiste zwembad van Nederland. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven stond namelijk het trainingsweekend op het programma.

Nadat de eerste van vier trainingssessies in Soest was afgewerkt, vertrok de ploeg met 22 zwemmers naar 't Uilenest in Geldrop. Daarmee hadden de zwemmers, die over het hele weekend 6,5 uur zwemtraining en 2 uur landtraining voorgeschoteld kreeg, een uitstekende verbiljfplaats gevonden. Er werd met name hard gewerkt aan verschillende techniekaspecten. Daarnaast was er ruimte voor een paar flinke sets, die vooral bij de 'oudere' zwemmers als heel zwaar werden ervaren.

Voor de zwemmers was het daarnaast een stukje teambuilding. Op zaterdag was er een afwisselend avondprogramma, waarin onder andere middels een quiz terug werd gekeken naar het succesvolle afgelopen zwemjaar. Op zondag deden de zwemmers een flinke GPS speurtocht, waarbij zonder samenwerken geen mogelijkheid tot slagen was. 

Alles gebeurde het afgelopen weekend met het oog op de aankomende belangrijke toernooien (regiokampioenschappen en diverse NK's, die allemaal in 50 meter baden worden gezwommen) én een eventueel nieuw kampioenschap in de KNZB zwemcompetitie. Het zou op 14 maart de tweede titel op rij moeten worden voor de Soesters, die dan promoveren en daardoor het volgende seizoen op het derde niveau van Nederland mogen acteren.