• Miel Bestman vertelt over zijn tijd bij Transportbedrijf Ben Becker

    Peter Beijer
  • Veel verhalen kwamen voorbij, onder meer over het transport naar Engeland

    Ben Becker Transport

Goedbezochte presentatie Transportbedrijf Ben Becker

11-12-2019, 08:29 | Lezersnieuws | Peter

SOEST- Je kon er niet om heen, dinsdagavond was er een presentatie over Transportbedrijf Ben Becker. Op de parkeerplaats van Museum Soest was een imposante Scania geparkeerd die mooi illustreerde wat het onderwerp van deze avond was. 

Vijftig belangstellenden zaten startklaar om te luisteren naar de presentatie over het Transportbedrijf Ben Becker. In de museumzaal veel werknemers, oud-werknemers van Becker Transport en leden van de familie Becker. Onder hen Piet en Kees Becker, de broers van Ben. Uiteraard was directeur Wim Becker ook aanwezig.

De presentatie werd in interviewvorm gehouden. Miel Bestman, sinds 1963 (!) werkzaam bij Becker vertelde aan de hand van vragen van HVS-voorzitter Martijn da Costa en met behulp van foto's uitvoerig over zijn belevenissen bij het bedrijf. Ook de stamboom van de familie Becker en de ontwikkelingen van het bedrijf kwamen ter sprake. Vanuit de zaal kwamen waardevolle toevoegingen, onder meer van de gebroeders Becker. Hun herinneringen zijn nog altijd kraakhelder. 

Directeur Wilco Jak vertelde aan Martijn da Costa hoe het heden en de toekomst van Ben Becker Transport worden ingevuld. 

Een interessante en gezellige avond waar veel oude herinneringen werden opgehaald en allerlei leuke feiten van Ben Becker Transport op een prettige manier, met veel humor, werden gedeeld. 

Overigens waren er meer dan vijftig mensen geïnteresseerd. De belangstelling was groter dan het aantal mensen dat plaats mag nemen in de zaal en daarom wordt er in januari een herhalingsavond georganiseerd.