• Straatverkoop van lekkernijen door tweedeklassers van het Griftland College

    Griftland College

Actiedag leerlingen Griftland College

14-10-2019, 11:58 | Lezersnieuws | Chantal

Zoals ieder jaar organiseert het Griftland College ook dit jaar weer een actiedag voor alle tweede klassen. Deze actiedag vindt plaats op vrijdag 18 oktober van 09.00 tot 13.00 uur. Leerlingen gaan de straten op in Soest, Baarn en Bunschoten om lekkernijen te verkopen, muziek te maken en mensen te helpen met kleine klusjes. Dit alles om zoveel mogelijk geld te verdienen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Hospice de Luwte te Soest.

De leerlingen gaan in groepjes aan de slag en moeten daadwerkelijk een ‘prestatie’ leveren; collecteren is niet toegestaan. Door activiteiten als de actiedag te organiseren ervaren leerlingen hoe waardevol het is om zich in te zetten voor mensen die hulp nodig hebben. Deze maatschappelijke betrokkenheid past goed bij de identiteit van het Griftland College. De school zet zich ieder jaar in voor een goed doel in de buurt en eens in de vier jaar een goed doel op grootse wijze, zoals vorig jaar Holland4ALS.

Hospice de Luwte
Dit jaar heeft het Griftland College gekozen voor Hospice de Luwte. Een hospice is een huis voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Hospice de Luwte is een plek waar geleefd kan worden tot het einde. Een belangrijk deel van de inkomsten van De Luwte is afkomstig van donateurs; zonder deze donaties kan De Luwte niet bestaan.

Groepsvorming
Naast de inzet voor het goede doel is de actiedag voor de tweede klassen van het Griftland College natuurlijk ook  een gezellige activiteit, die goed is voor de groepsvorming en die voor de leerlingen een welkome onderbreking is van de dagelijkse schoolpraktijk. Het Griftland College hoopt op een succesvolle dag met ruime medewerking van winkeliers, klanten van de winkelcentra, ouders van de leerlingen én het weer…