• Rob Kleinegris spreekt de STreetmastergroep toe

  Peter Beijer
 • Een mok voor de vrijwilligers

  Peter Beijer
 • En bollen van de gemeente Soest

  Peter Beijer
 • Lovende woorden van wethouder Kundic

  Peter Beijer

Streetmasters in zonnetje met bloembollen, mok en feestelijke bijeenkomst

11-12-2019, 08:45 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Al een aantal jaren zet Stichting VAnG, Van Afval naar Grondstof, zich in om scholen en scholieren te informeren over afvalscheiding, recyclen en hoe de school 'afvalvrij' kan worden. Dat gebeurt met succes. Alle scholen in Soest worden afvalvrij. Maar niet alleen scholieren zet de stichting aan het werk. Ook senioren worden in beweging gezet met een vuilniszak en speciale grijpstok (een Streetmaster). De Streetmasters van Soest werden disndag 10 december 2019 onder meer door wethouder Nermina Kundic in het zonnetje gezet.

Het initiatief 'StreetMasters' is omarmd door ouderenbond PCOB en de gemeente Soest. Inmiddels zijn er al zo'n zestig senioren die hun buurt schoon en netjes houden. Philip Parlevliet stuurt de groep aan. De Streetmastergroep werd voor een feestelijke eindejaarsbijeenkomst ontvangen bij Stayokay aan de Bosstraat. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de vrijwilligers alle lof van Rob Kleinegris van Stichting VanG en milieuwethouder Nermina Kundic.

Van de gemeente Soest kregen de ijverige vrijwilligers een eierdoosje (biologisch afbreekbaar) overhandigd met daarin zes bloembollen. Zo wordt er alvast een voorschot genomen op het voorjaar. Van de Stichting VanG kregen de Streetmasters een mok. ,,Voor een warme kop choco na het gedane werk”, vertelde Rob Kleinegris. ,,Maar je mag hem ook als pennenhouder gebruiken.”