• vader Jan met dochter Eveline

    T.Zorgdrager-Dijkstra

Hemelse vaders en hun dochters

18-10-2019, 11:18 | Lezersnieuws | Eveline


De eerste man in je leven is de grote, sterke, liefhebbende vader, als je geluk hebt. En dat geluk had Eveline Zorgdrager, woonachtig in Soest.
Zij schreef voor het boek "Hemelse vader en hun dochters" , samen met 30 andere vrouwen. Het boek wordt op 27 oktober a.s. gepresenteerd in Elst, in de grote kerk. Zie www.hemelsevaders.com 

"Een rots in de (Terschellinger) branding. Pap. Je was een echte Terschellinger, geen grote woorden, beschouwend, poten in de klei. Of nee: poten in de vettige, zanderige grond van het wad. Terschellingers zijn jagers en vissers, dat zit in het bloed. Het zijn jutters, "vodzoekers", noemde je dat gekscherend".

"Pap, bedankt voor alles wat je mij hebt gegeven, van mijn jonge jaren tot je dood en ver daarna. Mijn Terschellinger bloed, ik ben er trots op. Mijn Terschellinger achternaam, Zorgdrager, ik draag het met trots. Lieve pap, wat een geluk dat ik jouw dochter ben. Ik hou van je".

NB: Jan Zorgdrager werd geboren in Midsland op Terschelling, op 18 september 1925. Hij overleed op 19 juni 1988, ook in Midsland op Terschelling.