• Vrachtwagen van Becker met oplegger. De onderneming heeft een rijke historie

    Archief Becker Transport

Kwartaalbijeenkomst HVS met lezing over Ben Becker Transportbedrijf

27-11-2019, 08:44 | Lezersnieuws | Peter

SOEST- De Historische Vereniging Soest/Soesterberg houdt op dinsdag 10 december een bijeenkomst met daarin een lezing over de historie van Transportbedrijf Ben Becker.

Hoeveel ton aan bakstenen kunnen in één keer vervoerd worden?

Hoeveel uur werkte een vrachtwagen chauffeur in de jaren zestig gemiddeld per week?

Hoe hield je de auto in bedwang tijdens de strenge winter van 1963?

Hoe werden vrachtauto’s vroeger geladen?

Miel Bestman, al 55 jaar in dienst bij Ben Becker weet ongetwijfeld de antwoorden op deze vragen. Tijdens de kwartaalbijeenkomst van de HVS interviewt HVS-voorzitter Martijn da Costa, Miel Bestman. Miel is helemaal vergroeid met het bedrijf en is na ruim vijf decennia nog niet uitgekeken op Ben Becker. Integendeel! Met warmte, passie en enthousiasme voor het bedrijf vertelt hij onderhoudend en daarmee geeft Miel een goed beeld van de ontwikkeling van het vrachtwagenvervoer vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw tot nu. Operationeel directeur Wilco Jak zal aanvullend nog wat vertellen over het heden en de toekomst van het bedrijf.

Het geslacht Becker zit al meer dan een eeuw in het transport. Ben Becker had voor zijn vader gereden toen hij met één vrachtwagen en één klant voor zichzelf begon. 

Het duurde niet lang of Ben Becker moest er een wagen en een mannetje bijnemen. De vrachtwagen parkeerde hij nog gewoon voor de deur van zijn woning, maar kort daarna kocht hij een woning met een grote achtertuin. Een van de medewerkers ging in het huis wonen en de achtertuin werd gebruikt als parkeerplaats voor het uitdijende wagenpark.

De bijeenkomst is in Museum Soest en begint op 10 december om 20.00 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om zeker te zijn van een plaats en dus teleurstelling te voorkomen kunnen liefhebbers zich melden via info@hvsoest.nl

Dit is de laatste kwartaalbijeenkomst van 2019. In het kader van het 40-jarig jubileum van de HVS staat er een aantal interessante en inspirerende bijeenkomsten op de kalender van 2020.