• Digitaal bridgeclub via StepBridge

    Cornelissen
  • Ton Cornelissen fungeerde tijdens de eerste digitale bridgeavond als toeschouwer.

    Cornelissen

BAS gaat eenzaamheid tegen door digitale bridgeclub

06-04-2020, 11:47 | Lezersnieuws | Nassira Boudhan

Het coronavirus is zeker voor ouderen of al zieke mensen een gevaar. Nu meer mensen besmet raken is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor hygiëne, maar zeker ook te blijven investeren in initiatieven die eenzaamheid tegengaan. Dit laatste is voor vier Bridge verenigingen, die samenwerken in de stichting Bridge Activiteiten Soest (BAS) altijd al een van de belangrijkste aandachtspunten. Om juist in deze tijd in contact te blijven met leden en om de reguliere bridgeavonden door te laten gaan, is donderdagavond 2 april de digitale bridgeclub van start gegaan.

Ton Cornelissen, secretaris van BAS geeft aan dat online bridgen voor iedereen even wennen is. “We hadden 28 deelnemers en in het begin is het even zoeken naar de werkwijze, maar al met al was het een succesvolle eerste avond. Dat is een mooi begin, wellicht komen er nog meer bij. We onderzoeken of we naast deze digitale donderdagavondclub ook een club op de maandagavond kunnen vormen. Een deel van onze leden maakt gebruik van andere bridge software, dan speel je in je eentje tegen een computer. Onze leden ontvingen van te voren een uitleg voor StepBridge. Hier hebben we een digitale club gevormd, waar je als bridgepaar tegen andere paren speelt. Dus een echte competitie zoals bridgers op een club spelen, maar dan achter je beeldscherm.”

"Laat vaker van je horen, juist nu.”
Armand Trippaers, bestuurslid van BAS: “Digitaal bridgen zal zeker niet de reguliere bridgeavonden vervangen, maar wij doen er alles aan om tijdens deze crisis in contact te blijven met onze leden. De band met onze leden is zo sterk en heel erg persoonlijk dat we naast deze digitale manier onze leden blijven contacten. Al is het door deze dagen extra telefoontjes te plegen of een kaart te sturen. Zoals Ton al aangaf hopen wij ook een digitale bridgeavond op maandag te organiseren. Geïnteresseerden uit Soest en Soesterberg kunnen zich hiervoor opgeven.”

Ton Cornelissen wil iedereen op het hart drukken dat we met z’n allen wel iets kunnen doen voor ouderen. “Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist nu wat vaker.”

Belangstellenden voor de digitale bridgeclub van BAS zijn van harte welkom en kunnen via mail contact opnemen met Armand Trippaers, alftrip@gmail.com