• Femke Hoppenbrouwer-Swimcup Amserdam 2020

    R.Zeebrechts

Hoppenbrouwer zwemt limiet voor EJK Aberdeen 2020

16-12-2019, 10:23 | Lezersnieuws | Marieke

Zwemster Femke Hoppenbrouwer uit Soest zwom in de eerste week van december tijdens het NJJK in Eindhoven voor haar club ‘The Hague Swimming’ al naar het zilver op de 200m vrij en de 50m vlinderslag. Daarnaast werd ze vierde op de 50m en vijfde op de 100m vrije slag. Met dit resultaat op zak stond ze afgelopen weekend opnieuw aan de start tijdens de ‘Swim Cup Amsterdam’, een langebaan (50m bad) evenement waar o.a. internationale toppers de gelegenheid werd gegeven om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Tussen al dat geweld zwommen ook de talenten uit de categorie jeugd. Femke startte op uitnodiging van de KNZB onder de vlag van
‘OC Amsterdam’ op de 200,100 en 50m vrij. In een sterk veld zwom ze op de eerste twee afstanden prima races maar de focus lag op de 50m vrije slag. En dat pakte goed uit. In haar serie zwom ze naar de eerste plek in een PR. van 25.94 en dat leverde naast een 11e plaats overall een startbewijs op voor de Europese Jeugdkampioenschappen 2020 in Aberdeen.
Femke die op jonge leeftijd het zwemmen ontdekte bij de Duinkikkers in Soest traint sinds het begin van dit seizoen bij ‘OC Amsterdam’  een topsportcentrum waar zij met ondersteuning van de KNZB alle kansen krijgt om haar talent verder te ontwikkelen. Op en neer reizen naar de training en school nam erg veel tijd in beslag  dus werd er een Havo opleiding met een afdeling voor topsporters plus een plekje om dichter bij het zwembad te kunnen wonen voor haar gevonden.
De nu bijna zeventienjarige Femke beseft dat al dat  harde trainen geen zekerheid geeft voor het bereiken van de top. Ze laat zich geen druk opleggen en  plezier in het zwemmen blijft het allerbelangrijkste. Nu eerst toewerken naar van het EJK 2020 in Schotland.