• Duinkikkers zijn klaar voor de wedstrijd!!

    De Duinkikkers - Tijmen Linthorst

Zwemploeg De Duinkikkers sluit 2017 in stijl af

18-12-2017, 07:50 | Lezersnieuws | De Duinkikkers - Sven van Zanten

Het wedstrijdjaar 2017 zit erop voor de zwemploeg van De Duinkikkers. Zevenentwintig zwemmers van de Soesters doken in eigen huis het water in voor diverse sprintnummers. Drukbezet, warm en gezellig waren drie woorden die het tweede deel van de Soester Kikkersprint goed omschrijven. De wedstrijd, met 210 deelnemers, leverde de zwemploeg 44 persoonlijke records en twee clubrecords op.

Clubrecords waren er voor de mix-estafettes 4x50 meter wisselslag en 4x50 meter vrije slag. Bij eerstgenoemde estafette wees Jeffrey Roest zijn team de juiste weg, door op de 50 meter rugslag harder te zwemmen dan ooit te voren. Maaike de Boer (schoolslag), Kevin Roest (vlinderslag) en Femke Doorenbos (vrije slag) volgden dit voorbeeld en daarmee verpulverden het viertal het clubrecords. Ditzelfde lukte jeugdzwemmers Tess Bemer, Lucas Bemer, Angela Whitney en Niek van Leeuwenkamp ook; zij zwommen liefst elf seconden van de oude beste clubtijd af.

Van de 44 gezwommen persoonlijke records kwamen er vier op conto van zowel Tess Bemer als de uitblinkende Ruben de Boer. Hoewel zijn tijden flink werden verbeterd, tekende Marsha Kok voor de grootste verbetering van de dag. Zij verbeterde zichzelf driemaal, evenals Lucas Bemer! Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Koentje Janssen, Niek van Leeuwenkamp, Eva Ophorst, Kevin Roest, Amy Schilham, Megan Schilham, Quin Schilham, Merel Sherrell, Angela Whitney en Daniek Willemse waren ieder tweemaal sneller dan ooit.