• Pfingstschwimmfest Neheim - Team De Duinkikkers

    De Duinkikkers - Renata van Es

Zwemploeg De Duinkikkers presteert ook over de grens uitstekend

21-05-2018, 14:46 | Lezersnieuws | sven

?Afgelopen weekend hebben acht zwemmers van De Duinkikkers de clubkleuren vertegenwoordigd tijdens het internationale Pinkstertoernooi in Neheim (Duitsland). Voor de 47e keer werd daar het 'Pfingstschwimmfest' georganiseerd en jaarlijks is het een grote happening, met onder andere de 'Einmarsch der Nationen'. Daar worden de deelnemende verenigingen voorgesteld, vergelijkbaar met de openingsceremonie van de Olympische Spelen. 

?Het was een last-minute besluit om dit jaar weer deel te nemen in Neheim, waardoor de ploeg van trainer Sven van Zanten slechts uit acht zwemmers bestond. Deze acht zwemmers presteerden het echter om met 13x goud, 4x zilver en 3x brons terug naar Nederland te reizen; goed voor een negende plaats in de medaillespiegel.

Femke Doorenbos en Angela Whitney hadden met ieder vijf afstandzeges een enorm aandeel in het succes van de Soesters. Het was dan ook niet voor niks dat ze ook nog de 'Ehrepreis'? ontvingen, voor de beste prestatie van de betreffende jaargang. Lucas Bemer (2x) en Tess Bemer (1x) mochten ook gouden medailles in ontvangst nemen. Daarnaast werd het tweetal ook nog derde in het sprintklassement, opgemaakt over de 50 meter afstanden.

Alsof dit nog niet voldoende was haalden Femke Doorenbos nog tweemaal zilver en éénmaal brons, Tess Bemer nog tweemaal zilver en Lucas Bemer nog éénmaal brons. Niek van Leeuwenkamp zwom een verdienstelijke 200 meter rugslag, die ook nog goed was voor brons.

Inge Roskam zorgde in Neheim voor de kers op de taart, door haar eigen clubrecord op de 50 meter schoolslag te verbeten tot 38.10, wat haar een oorkonde opleverde. Deze werden voor plaats 4, 5 en 6 uitgeruikt; daarvan bracht de ploeg er nog 20 mee naar huis. Mart en Koen van Leeuwenkamp zwommen ook uitstekend mee en zorgden voor diverse PR's.