• V.l.n.r. Alwin Musolf, Jacob Herman, Michiel Groen, Sergio Kok, Julian van Duinkerken en Marc Westerveld stonden vijf uur model. Zondag 17 februari is te zien waar dat toe geleid heeft.

    Peter Beijer

Zondag 17 februari: uitzending project Rembrandt bij SO Soest

07-02-2019, 09:31 | Lezersnieuws | Peter

In november van het afgelopen jaar moesten zes voetballers van de Zaterdag Twee poseren voor amateurschilders tijdens opnames voor het TV-programma "Project Rembrandt". Diverse clubleden mochten na afloop jureren. De opnames die bij SO Soest werden gemaakt worden zondag 17 februari vertoond in de TV-uitzending. U kunt dan met eigen ogen aanschouwen hoe Alwin Musolf, Jacob Herman, Michiel Groen, Sergio Kok, Julian van Duinkerken en Marc Westerveld vijf uur lang model hebben gestaan.

Hieronder het persbericht van de NPO over Project Rembrandt vanuit Soest.

Project Rembrandt volgende week zondag vanuit Soest
De zoektocht naar het grootste schildertalent van Nederland

Uitzending: Zondag 17 feb om 21.20 bij de NTR op NPO 1

In het NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland. Uit 50 kandidaten zijn 10 gepassioneerde talenten gekozen die met elkaar de strijd aangaan en tijdens het programma het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Aflevering 4 (zondag 17 feb) voert de kandidaten naar Soest.

Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, en treden op die manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De vierde aflevering treffen de leerlingen elkaar in Soest. De acht overgebleven schilders zullen een poging wagen om orde te scheppen in de chaos, oftewel; een groepsportret maken. En waar kunnen ze dat beter oefenen dan bij voetbalvereniging SO Soest?

De gemaakte werken worden iedere week beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Op 17 februari is dat cabaretier Roué Verveer. Samen bepalen ze: wie gaat er door en wie valt er af?