• Yitbarek Behane uit Eritrea speelt een rol in ZIN.

    Letja Verstijnen

ZIN-voorstellingen op De Paltz

14-03-2019, 13:40 | Lezersnieuws | Martine

Vorig jaar is de stichting Herman van Veen Arts Center Fonds begonnen met het project ZIN. Dit is een interactieve voorstelling en een vernieuwend lesprogramma die de ‘zin’ en het geluk van communiceren aan wil reiken aan Eritreeërs die de Nederlandse taal willen leren.

Het project bestaat uit een geheel verzorgde dag voor Eritreeërs uit het hele land. Zij worden ontvangen bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest. Trainers van de samenwerkingspartners Stichting Lemat en BrugZit geven op deze locatie een specifieke training. Na een lunch volgt een taalkomedie. De kennis die is opgedaan in de workshop komt terug in de voorstelling waardoor de deelnemers begrippen die ze hebben geleerd kunnen herkennen.

Voorstelling

De komedie wordt gespeeld door Dennis de Groot (Op zoek naar Zorro, Robin en Robel), Saskia Egtberts (The Elephant Man, Benjamin de Beer), Bo van Vliet (Sprookjesboom de Musical, Woezel en Pip), Yitbarek Behane (Robin en Robel, BrugZit) en Saron Tesfahuney (Robin en Robel). De regie is in handen van Femke Krist (De Radiodagen, Benjamin de Beer). Zij schreef samen met Eva Schuurman het script.

Na afloop van de voorstelling volgt er een ontmoeting met de vijf spelers. Yitbarek en Saron komen overigens uit Eritrea. Wilt u getuige zijn van de ZIN-voorstelling en de spelers en Eritrese nieuwkomers ontmoeten? Wees er dan snel bij. ZIN is te zien op:

- 18, 19, 20 en 21 maart; 
- 8, 9, 10 en 11 april;
- 22, 23 en 24 mei.  

Het aantal plaatsen is beperkt. De toegang is gratis, wel graag even reserveren via www.hermanvanveenartscenter.com. Meer informatie over het project: www.dezinspelen.nl.

ZIN is onderdeel van de Zinspelen en wordt mogelijk gemaakt door De VriendenLoterij.