• Angela Whitney, 2x goud op de rugslag!!

    De Duinkikkers - Sven van Zanten

Zestien medailles voor Duinkikkers op eerste weekend regiokampioenschappen

18-11-2018, 22:32 | Lezersnieuws | sven

Afgelopen weekend hebben negen zwemmers van De Duinkikkers in Veenendaal deelgenomen aan het eerste weekend van de regiokampioenschappen. Het negental kwam gezamenlijk liefst 31 keer aan de start, waarbij de Soesters zestien keer een podiumplaats wisten te bemachtigen. 

Angela Whitney nam een groot aandeel voor haar rekening. Naast afstandszeges op de 50 en 200 meter rugslag behaalde de jonge zwemster ook nog driemaal zilver en één keer brons. Tess Bemer (viermaal zilver) en Niek van Leeuwenkamp (één keer zilver en viermaal brons) kenden ook een uitstekend weekend. De laatste medaille, een zilveren, werd behaald door Daniek Willemse, wat het totaal op tweemaal goud, negen keer zilver en vijf keer brons bracht.

Voor Bemer was er nog een veel belangrijkere prijs. Op de 200 wisselslag zwom ze twaalf seconden van haar PR af, wat goed genoeg was om zich ook voor die afstand te plaatsen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen, later dit jaar in Eindhoven. Het leverde haar een clubrecord op, welke ze ook op de 50 meter schoolslag al had verbeterd.

Voor Angela Whitney was haar winnende 200 meter rugslag ook in clubrecordtijd, iets wat Femke Doorenbos tweemaal wist te bewerkstelligen; de zwemster beloonde zichzelf met uitstekende races op de 100 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Ook Youri Voet, Jacinthe van Ebbenhorst Tengbergen, Eva Ophorst en Noortje Wijnstekers hadden limieten gezwommen. Vooral eerstgenoemde maakte indruk met grote persoonlijke records op de 100 en 400 meter vrije slag.