• Vrijwilliger bij SeniorWeb

    SeniorWeb

Wij zoeken nieuwe vrijwilligers!

12-06-2019, 11:19 | Lezersnieuws | Educatie

Computerliefhebber? Handig met uw smartphone? Enthousiast over sociale media? Laat senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld ervaren. Meld u aan als vrijwilliger bij SeniorWeb Idea!

SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 410 leslocaties en 2.900 vrijwilligers in het hele land. We zijn sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. Vanaf onze oprichting werken wij nauw samen met vrijwilligers, die actief zijn in verschillende functies. 

Binnen Idea hebben we 4 leslocaties (Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk en Zeist) en één in wording (Soesterberg). In Soest werken we nauw samen met de Stichting Welzijn Ouderen Soest. In totaal zijn er nu ca. 35 vrijwilligers in verschillende functies en in de verschillende leslocaties actief. Voor alle bovengenoemde leslocaties zoeken we enthousiaste en deskundige vrijwilligers.

Van deze vrijwilligers verwachten we dat ze:  

- Plezier hebben in het helpen van mensen;
- Nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen;
- Een paar uur per week beschikbaar zijn (uren zijn flexibel in te delen).        

Als vrijwilliger bij SeniorWeb doet u niet alleen belangrijk werk, het is ook nog eens erg leuk om te doen. U ontmoet nieuwe mensen, u blijft uzelf ontwikkelen én u maakt een ander blij met uw hulp!
Wilt u weten of vrijwilligerswerk voor SeniorWeb Idea iets voor u is kom dan geheel vrijblijvend eens naar één van onze informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten houden we in Bilthoven, Soest en Zeist. De informatiebijeenkomsten over werken als vrijwilliger bij SeniorWeb worden gehouden op 1, 3 en 4 juli. Kijk voor de data en plaatsen op www.ideacultuur.nl/seniorweb of neem contact op met mw. C. Heerschop cheerschop@ideacultuur.nl of via 030-2299003. 

Wat krijgt u terug als vrijwilliger?

De dankbaarheid van blije cursisten is voor onze vrijwilligers hun grootste beloning. Daarnaast ontvangt u een reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van zowel SeniorWeb als een bibliotheeklidmaatschap van Idea. Bovendien krijgt u toegang tot het intranet voor vrijwilligers. U vindt er een schat aan informatie voor uw vrijwilligerswerk, én u komt er gemakkelijk met uw collega-vrijwilligers in contact.