• Impressie Schoolwaterpolo Toernooi

    SZV de Duinkikkers
  • Winnaar klas 3/4: Da Costa School

    SZV de Duinkikkers
  • Winnaar klas 5/8: De Driesprong

    SZV de Duinkikkers

Waterpolo Feest bij de Duinkikkers

04-02-2018, 21:20 | Lezersnieuws | bart Leenen

Op zaterdag 3 februari organiseerde de Duinkikkers al weer voor de 4e keer het Soester Schoolwaterpolo Toernooi. Voor dit Toernooi waren alle basisscholen uit Soest en Soesterberg uitgenodigd om deel te nemen aan dit sportieve evenement.

6 basisscholen hadden zich met 11 verschillende teams aangemeld. Verdeeld over 2 poules (klas 3/4 en klas (5/6/7/8). Een eervolle vermelding hierbij vooral voor basisschool de Buut die met maar liefst 4 teams (22 kinderen) deelnam aan dit toernooi.

De aanwezige teams hadden er veel zin in. In het water werd er met veel plezier een sportieve strijd gestreden. Verspreid over 27 wedstrijden werd er maar liefst 174x gescoord. Hierbij werd elk doelpunt gevierd door de aanwezige spelers en de massaal aanwezige toeschouwers.

Vooral in de jongste leeftijdscatergorie waren de wedstrijden vaak erg spannend. 5x eindigde daar de wedstrijden in een gelijk spel. De overige wedstrijden werden vaak met 1 of 2 doelpunten verschil gewonnen.

De uitslag in de poule klas 3/4

1. Da Costaschool 1

2. De Buut 1

3. De Bron 1

4. De Achtbaan 1

5. De Driesprong 1

In de oudste leeftijdscategorie (5 t/m 8) waren de krachtsverschillen helaas wat groter. Vanwege een aantal open dagen waren er (te) weinig aanmeldingen voor de groep 7/8 waardoor besloten is om deze samen te voegen met groep 5/6. De jongste ploegen in deze competitie, de Da Costa School 2 en de Prins Willem Alexander School hadden het hierdoor wel erg lastig, maar namen wel met heel veel plezier deel en speelde goed samen. De strijd op de bovenste plaatsen ging tussen de Driesprong en de teams van de Buut. De Driesprong, met daarin 2 ervaren Waterpoloërs wisten de competitie te winnen.

1. De Driesprong 2

2. De Buut 4

3. De Buut 2

4. De Buut 3

5. PW Alexanderschool 1

6. Da Costa School 2

Beide poule winnaars gingen er uiteraard vandoor met de beker voor de 1e prijs, echter mogen ze ook een uurtje gratis bowlen.