• HL MHC Soest, deelnemers NK

    niet bekend

Veteranen HL MHC Soest kampioen en deelname aan NK Veteranen

24-06-2019, 15:26 | Lezersnieuws | Maarten

Het Nederlands Kampioenschap HL Veteranen  2019

Na vorige week op 15 juni op glorieuze wijze kampioen te zijn geworden bij de HL (50+)

Werd er voor het eerst in de clubhistorie van MHC Soest  deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen, dat werd gehouden op de hockeyclub Tilburg.

De weersverwachtingen waren uitstekend, het zou een prachtige, zonnige, doch warme dag gaan worden.

’s Morgens dus vroeg uit de veren en vol goede moed reisde het elftal van Soest naar het Zuiden des lands.  

De velden van hockeyclub Tilburg, waren gelegen in een groene bosrijke omgeving, een prachtig en ruim opgezet complex, van alle gemakken voorzien.

In de 1e wedstrijd moest Soest vol aan de bak, tegen de kampioen van vorig jaar, de hockeyclub Tilburg. De eerste 5 tot 10 minuten boden beide partijen elkaar aardig tegenstand, maar daarna gaven de veteraren van Tilburg vol gas.

In tactisch opzicht, qua techniek en spelinzicht werd Soest getroefd en werd en werd er verloren met 4-0.

De 2e wedstrijd was tegen de hockeyclub Oosterbeek. Deze tegenstander bleek eveneens een maatje te groot. 

Na een welverdiende lunch trad men aan tegen de hockeyclub Rood Wit uit Aerdenhout.

In deze wedstrijd was er meer sprake van gelijkwaardigheid. Na 5 minuten scoorde de linkermiddenvelder van Soest 1e doelpunt. De voorsprong was echter van korte duur. Rood Wit maakte uit een strafcorner een prachtig doelpunt, onhoudbaar voor de keeper in de linkerbovenhoek. Helaas bleef het daar niet bij en scoorde de tegenstander nog 1 x  en verloor men uiteindelijk met 2-1

Een overwinning moest dan maar maar gebeuren in de laatste partij tegen de hockeyclub Cartouche. Ondanks dat de heren van Soest goed partij boden en een redelijk niveau haalden, was Cartouche helaas beter in het afronden van de kansen. Zij waren in de voorhoede en het middenveld effectiever. Een nederlaag van 3-0 was het dan ook het gevolg.

Jammer genoeg hebben de heren van Soest tijdens hun 1e deelname aan het NK voor Veteranen geen potten kunnen breken. Hopelijk zal een eventuele volgende deelname aan het NK  de heren van Soest betere resultaten opleveren, hoewel een 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap Veteranen voor een relatief kleine club als Soest een uitstekend resultaat genoemd mag worden en waar je rustig mee thuis kunt komen.