• De voormalige Rabobank is - onthoofd - .

    Peter Beijer
  • De voorgevel is verwijderd. IN het gebouw komen negen luxe appartementen

    Peter Beijer
  • De contouren van de nieuwe bestemming zijn al enigszins zichtbaar

    Peter Beijer

Van Rabobank naar Futurum Building

22-02-2019, 20:48 | Lezersnieuws | Peter

Nog twee appartementen aan het Kerkplein te koop

SOEST- De afgelopen weken hebben de slopers flink huisgehouden in het pand waar tot vorig jaar de Rabobank was gevestigd. Het pand aan het Kerkplein is inmiddels ‘onthoofd’ en de voorgevel is verwijderd. De gedeeltelijke sloop van het voormalig bankgebouw is de eerste fase van de realisatie van appartementencomplex Futurum Building.

Het bankgebouw is nog jong. In 2000 werd het gebouw van drie verdiepingen opgeleverd. Dat was in een tijd dat banken nog behoefte hadden aan grote kantoorgebouwen. Twee decennia later is het gebouw door digitalisering van de dienstverlening te groot geworden.

Johan Zijtveld van JeeGee Vastgoed ontwikkelde een plan om het bankgebouw te transformeren tot een appartementencomplex dat gedoopt is met de naam Futrum Building.  De projectontwikkelaar uit Loosdrecht heeft van het Futurum-project een lokaal project gemaakt. Het wooncomplex is getekend door architect Arjan Valk. Alex van Wijk is de verkopende makelaar en bouwbedrijf Van den Hengel is gestart met de verbouw.

Zijtveld legt uit waarom hij kiest voor lokale ondernemers: ,,Ik ben een projectontwikkelaar die de realisatie van A tot Z wil volmaken. Dat begint dus met de promotie tot en met de oplevering en de verkoop. Voor alle facetten in het proces heb ik zoveel mogelijk lokale ondernemingen ingeschakeld. Dit gebouw is beeldbepalend voor Soest en daarom gaan veel Soesters en regionale bedrijven hun aandeel leveren aan het spraakmakende Futurum Building. De uitstraling van het gebouw met grote balkons en een strakke en moderne vormgeving wordt de eyecatcher van Soest.”

Futurum Building heeft negen appartementen. Zeven van die te realiseren woningen zijn  verkocht. ,,Het zijn allemaal Soesters die hier gaan wonen”, vertelt Zijtveld. ,,De laatste twee appartementen zijn nog te koop.“

Naast de negen appartementen op de eerste en de tweede verdieping is de begane grond ingeruimd voor kantoorruimte. Een deel van die ruimte is reeds verhuurd aan de Rabobank. Johan: ,,De voormalige entree van de Rabobank wordt de entree voor de bewoners van Futurum. De Rabobank komt aan de linkerzijde van het pand, aan de rechterzijde komt nog 400 meter kantoorruimte.”