• Transcience

    Nienke Steinitz
  • Shadowfall

    Nienke Steinitz

Soesters talent Nienke Steinitz toont poëtische werk tijdens expositie

18-05-2018, 14:47 | Lezersnieuws | nienke

De fotograaf Nienke Steinitz uit Soest heeft de mogelijkheid gekregen om haar werk in een museale setting te tonen en wel in museum Tot Zover in Amsterdam.

Het museum biedt met de expositie Best of Class een podium aan talent en pas afgestudeerden op diverse gebieden zoals kunst, design, architectuur en voor deze Best of Class 2 is dat fotografie.
Stadsgenoot Nienke Steinitz heeft het geluk van dit podium gebruik te mogen maken, samen met drie andere talentvolle fotografen, die net als haar recent afstudeerden aan de Fotoacademie.

Nienke is in december 2016 afgestudeerd en woont sinds een jaar in Soest. In haar fotografie maakt ze gebruik van landschappen, locaties en natuur om de thema’s die ze behandelt in beeld te brengen. Het groene hart van Soest, de Eng, heeft haar al een aantal prachtige beelden opgeleverd.

Haar abstracte, poëtische foto’s verbeelden de ongrijpbaarheid van het bestaan en gaan over de complexiteit van verlies. De fotografe creëert zowel een emotionele als een visuele gelaagdheid, bijvoorbeeld door middel van kleur, licht of reflectie.

In Best of Class 2 is werk te zien van fotografen Nienke Steinitz, Vera van Almen, Rachel de Liefde, en Jasmijn Duterloo. Het gaat om nieuw werk, voortbordurend  op de projecten waarmee ze afstudeerden. In geen van de werken is de dood letterlijk in beeld gebracht.  De gelaagde foto’s gaan over herinnering, verlangen, eenzaamheid, verlies, verdriet, melancholie en onmacht.

Het talent wordt ook door anderen herkend: Nienke Steinitz en Vera van Almen zijn door de redacteuren van GUP Magazine gekozen tot New Dutch Photography Talent 2018.

Best of Class 2 is te zien in de Grote Zaal van Museum Tot Zover. 

-------------

Best of Class 2
verlies | herinnering | fotografie

27 mei t/m 23 september 2018

Museum Tot Zover, Kruislaan 124, 1097 GA Amsterdam / www.totzover.nl