• GroenLinks ruimt 't Hart op.

    Jeroen Visser

Soest wordt schoner dankzij GroenLinks

07-11-2017, 09:10 | Lezersnieuws | Elske Suijkerbuijk

Op de straten van de gemeente Soest ligt ongelofelijk veel zwerfaval. De afdeling GroenLinks Soest-Soesterberg besloot om hier wat aan te doen en ging zelf aan de slag. Zaterdag 4 november hebben zij aan aantal straten in de wijk 't Hart proberen op te ruimen.

De lokale GroenLinkers ergeren zich groen en geel als er rotzooi gesignaleerd wordt. Daarom werd er besloten om samen een zaterdag in actie te komen. "De natuur is geen grote prullenbak. Zwerf afval is niet alleen een grote bron van ergernis voor veel mensen, het is ook schadelijk voor dier en milieu. Kleine dieren en zelfs katten kunnen ziek worden of stikken in het afval. En het plastic dat mensen argeloos op straat gooien breekt af en komt via riolering in zee te recht. Daar gaat het onderdeel uitmaken van de plastic soep, en kan het via de vissen onderdeel uit gaan maken van onze voedselketen." Aldus één van de GroenLinkser.

In totaal werd er bijna 10 kilo afval opgeruimt. Van bierblikjes tot aan peuken, van lege cola flesjes tot aan kauwgompakjes. Er werd zelfs een Iphone en een portemonnee gevonden. GroenLinks roept dan ook op om altijd je eigen afval mee te nemen en zelf weg te gooien. De lokale GroenLinks afdeling is van plan om vaker haar leden in te zetten om Soest schoon te houden, "Maar we kunnen niet alles opruimen."