• Dave Klarenbeek in fel duel

    Peter Beijer

SO Soest wint lastige uitbeurt bij SCH'44

18-12-2017, 14:31 | Lezersnieuws | Peter Beijer

De wedstrijd tegen SCH'44 werd vooraf bestempeld als een goede graadmeter voor het verloop van het seizoen. Met SCH noemen we één van de drie concurrenten van SO Soest. Ook de ploeg uit Harmelen verliest heel weinig (tot aan de zondag pas twee keer). De laatste competitiewedstrijd van 2017 werd dus een heuse zespuntenwedstrijd. Die zes punten verschil stonden na afloop te zien op de ranglijst. SO Soest won, redelijk eenvoudig, van het fysiek sterke SCH'44.

Soest had natuurlijk geluk met de vliegende start van de wedstrijd. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van linksback Thijs Janmaat die vanaf een meter of 20 direct uithaalde. Het leer zeilde laag over het natte gras en de SCH-keeper was verrast. De snelle openingstreffer was perfect voor SO Soest. De ploeg van Gerrit Plomp kon de tegenstander laten komen en vanuit de counter toeslaan. SCH zocht de combinatie maar greep snel terug op de lange bal. Soest bleef, dankzij een uitblinkende defensie, simpel overeind.

Soest kreeg kansen om de score te verdubbelen. Na een half uur spelen zag Tom Karst een fraaie actie bijna beloond worden. De paal stond echter in de weg. Een paar minuten later was het wel raak voor de topscoorder van SO Soest. Uitblinker Ali Coban glipte langs zijn tegenstander en zijn pass hoefde door Karst alleen maar over de lijn gelopen te worden.

In de tweede helft werd een stormloop op het doel van Jaime Hensen verwacht. Maar de aanvallende bedoelingen van de thuisploeg werden vakkunidg afgestopt. De frustratie van SCH'44 werd te vaak en te luidkeels geuit aan het adres van de prima leidende scheidsrechter. Soest bleef, op een enkel klein opstootje na, rustig. SCH gaf ruimte weg en daar werd in de 52ste minuut van geprofiteerd. Het was wederom voorbereidend werk van Ali Coban dat Tom Karst in stelling bracht. Schuin voor het doel schoot de spits raak.

De wedstrijd was na de derde goal beslist ondanks dat de tegenstander dankzij een benutte strafschop nog dichterbij kwam.

Een prima overwinning die een van de concurrenten op zes punten zet. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is (naast het inhaalduel tegen PVCV) thuis tegen koploper NVC dat twee verliespunten heeft. SO Soest heeft één verliespunt meer.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov, Steven van den Berg, Hessel de Goeij, Thijs Janmaat; Dave Klarenbeek (89. Gido de Hiep), Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina, Dylan Meijer (79. Bart Kuijpers); Ali Coban (83. Stan Klarenbeek), Tom Karst