• De ploeg van Don Bosco uit Soest die de 12e plaats behaalde

    Organisatie LSW
  • Deelnemers LSW verzamelen in kampvuurkuil

    Organisatie LSW

Scouting Don Bosco eindigt op twaalfde plaats bij Landelijke Scouting Wedstrijden

21-05-2018, 17:05 | Lezersnieuws | saskia

Elk jaar tijdens het Pinksterweekend vinden de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) plaats. Nog nooit eerder in het 86 jarige bestaan van Scoutinggroep Don Bosco uit Soest hadden de scouts zich geplaatst voor de LSW. Deelnemen aan de LSW kan namelijk niet zomaar: scouts kunnen zich plaatsen voor deze wedstrijden tijdens voorrondes: de Regionale Scoutingwedstrijden. Duizenden scouts uit heel Nederland in de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen hier aan mee. Dit jaar behaalde de ploeg van Don Bosco de eerste plaats tijdens de RSW in Austerlitz.

In het Pinksterweekend deden 106 ploegen mee aan de LSW op het kampeerterrein Buitenzorg in Baarn, om samen met honderden andere scouts uit heel Nederland te strijden voor de titel: 'Beste Scoutinggroep van Nederland'. Hun Scoutingvaardigheden werden getoetst, bouwden zelf hun kampterrein op, konden overweg met kaart, kompas en GPS, bouwden hun eigen keuken en kookten een heerlijke maaltijd. Daarnaast waren er punten te verdienen voor hun kennis van de basis van EHBO, het goed samenwerken met hun ploeg en andere scouts. Het hele weekend beoordeelde een deskundige jury de groepen scouts op al deze punten. Ondanks het wedstrijdelement hebben de honderden scouts in het zonovergoten Pinksterweekend vooral een fantastisch weekend beleefd, vol gezelligheid, avontuur en uitdaging. 

Scouting Hendrik Hudson uit Hengelo behaalde de eerste prijs dit jaar. Maar onze eigen Soester Scouts van Scoutinggroep Don Bosco behaalden de 12e plek en lieten daarmee 94 groepen achter zich. De Fakkeldraagsters uit soest behaalden de 65e plaats.