• De Heksenketel was een bekende uitgaansgelegenheid in de jaren zeventig

    Archieffoto

Schrijvers Soester Natuurbad komen met tweede boek

15-01-2019, 23:22 | Lezersnieuws | Peter

Soester Uitgaansleven centraal in reeks: ‘Toen wij nog jong waren…!’

SOEST - Het afgelopen jaar hebben de schrijvers Lex Bergers en Peter Beijer bij veel Soesters en voormalige Soesters herinneringen over het Soester Natuurbad opgehaald. Met het boek ‘Het Soester Natuurbad. Toen wij nog jong waren…!’ werden jeugdjaren opnieuw beleefd.

Het boek over het Soester Natuurbad is uitverkocht. Inmiddels liggen bij de boekhandel bestellijsten voor een tweede druk.

De twee Soesters komen in 2019 met een tweede boek dat eveneens de ondertitel krijgt ‘Toen wij nog jong waren…!’. Bergers en Beijer gaan een boek maken over het uitgaansleven van de Soester inwoners vanaf de jaren vijftig tot en met heden.

Lex Bergers: ,,Wij hebben gemerkt dat de Soesters gevoel voor nostalgie hebben. Ik ben zelf een kind van de sixties en heb prachtige tijden meegemaakt in de flower power-periode en later in de jaren zeventig. In die tijd gingen we ook uit natuurlijk. In Soest en Soesterberg had je veel kroegen, dancings en restaurants waar nu nog met weemoed over gesproken wordt.”

Peter Beijer noemt een karakteristiek voorbeeld van een legendarische uitgaansgelegenheid: ,,De Heksenketel was een bekende dancing in Soest. Een plek waar generaties Soesters plezier hebben beleefd. Want voordat daar gedanst werd was het een bioscoop. Andere bekende uitgaansgelegenheden waar nu nog over gesproken wordt: de Queens Club, de Kluis (later Fire genaamd), De Knollentuin, de Molensoos, de RKJS, de Rode Haan, Darthuizen, Toni Boltini, Bosch en Duin.”

Bergers: ,,Maar we gingen niet alleen in Soest uit. We pakten de fiets, taxi of bus naar Amersfoort, Baarn, Hilversum. We gingen naar PPM in Amersfoort, de PH in Baarn en Gooiland in Hilversum. Met het boek ‘Het Soester Uitgaansleven. Toen wij nog jong waren…!’ willen wij opnieuw de tijdsgeest vastleggen. Het wordt een boek met veel foto’s, anekdotes en verhalen worden herinneringen opgehaald. Via social media gaan wij mensen oproepen om hun verhalen met ons te delen. Ook over de huidige kroegen in Soest zoals De Kuil en d’Oude Enghe.”

Het is volgens de auteurs de bedoeling dat ‘Het Soester Uitgaansleven. Toen wij nog jong waren…!’ in november 2019 in de winkel ligt. Binnenkort komt de mogelijkheid om het boek te bestellen. Voorintekenaars betalen € 19,95 voor het boek dat in de winkel € 26,95 gaat kosten.