• Op volle kracht naar finish

    Sabine Joosten

Regionaal roeispectakel Natroweemus

12-06-2018, 11:11 | Lezersnieuws | Nicole

‘VORSTELIJK SAMEN’ TIJDENS REGIONALE ROEIWEDSTRIJD De leukste en gezelligste roeiwedstrijd in de regio komt er weer aan!

Op woensdag 20 juni vanaf 18.00 uurvormt het clubhuis van Baarnsche Watersport Vereniging de Eem aan de August Jansenweghet decor van de jaarlijkse regionale roeiregatta Natroweemus.  Van 18.00 uur tot zonsondergang vechten 8-persoons gemixte roeiteams van bevriende roeiverenigingen uit Hilversum, Naarden, Weesp, Amersfoort en Baarn in twee heats van 1000 meter om de felbegeerde Gouden Eend. De wedstrijden, boord-aan boord over 1000 meter, zijn goed te volgen en beleven op het vlot bij de vereniging, maar ook langs het water van de Eem. De strijdende boten starten een stuk voorbij de Praamgracht en finishen voor het verenigingsgebouw van BWV de Eem.

Ludiek karakter: Vorstelijk Samen metSAM² Behalve strijdvaardigheid kent de Natroweemus een ludiek en vooral gezellig karakter rondom een special thema, waarin de hele organisatie zich hult en ook de deelnemende ploegen doen hun uiterste best om er zo bijzonder mogelijk uit te zien. Het thema van dit jaar,  VORSTELIJK SAMEN, koppelt De Watersportvereniging aan de kleine vrijwilligers organisatie SAM². Deze ‘club’ zet zich in voor de overbrugging van de soms grote kloof tussen arm en rijk en probeert een steentje bij te dragen aan verlichting in armoedige situaties die ook in Baarn voorkomen. BWV de Eem ondersteunt dit initiatief heel graag. Alle inschrijfgelden komen ten goede aan SAM².

19e lustrum BWV de Eem, die haar 19e lustrum oftwel 95-jarige bestaan viert, hoopt op een zonovergoten avond en begroet een ieder graag op het verenigingsvlot of langs de waterkant. Vragen of opmerkingen over de Natroweemus 2018 in Baarn? Stuur een bericht naar natroweemus@bwvdeeem.nl