• Rabobank Open Club Sessie

    Rabobank Amersfoort Eemland

Rabobank versterkt het verenigingsleven

22-06-2017, 15:20 | Lezersnieuws | Rabobank Amersfoort Eemland

22 juni 2017 - Dinsdagavond 20 juni waren 35 verenigingen en stichtingen te gast bij Rabobank Amersfoort Eemland. Zij werden door Rabobank en NOC*NSF geïnspireerd en meegenomen in het nieuwe sponsorbeleid van Rabobank dat in het teken staat van de 'Open Club'; een club met een open houding en blik naar buiten.

Het Nederlandse verenigingsleven vormt het hart van het sponsorbeleid van de Rabobank. Rabobank ondersteunt sport en cultuur in de breedste zin van het woord. Niet incidenteel, maar langdurig.

Verenigingen als het cement van de samenleving

'Als lokale sponsor is de Rabobank nauw verbonden met een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs.' licht Henri Hofsteenge, directievoorzitter van Rabobank Amersfoort Eemland toe. 'Rabobank ondersteunt verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen en in co-creatie. Omdat zij van ongekend belang zijn voor de toekomst. Ze versterken de samenleving en zorgen voor sociale samenhang.'

Rabobank ondersteunt het verenigingsleven

Rabobank ondersteunt met kennis en mankracht om verenigingen en stichtingen echt sterker te maken aan de hand van vijf thema's: bestuur, financiën, duurzaam ondernemen, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Hofsteenge licht toe: 'Dat doen we bijvoorbeeld door het helpen verlagen van de energiekosten. Of het inzetten van ons netwerk voor extra vrijwilligers. Zo bouwen we mee aan een welvarend en duurzaam verenigingsleven.'

Verenigingen kunnen tot uiterlijk 25 augustus pitchen

Om in aanmerking te komen voor verenigingsondersteuning door Rabobank Amersfoort Eemland kunnen verenigingen en stichtingen tot uiterlijk 25 augustus een pitch insturen. Daaruit wordt een selectie gemaakt. Na een intakegesprek wordt eind oktober bekend gemaakt welke verenigingen de bank voor twee jaar gaat ondersteunen.

Rabobank Clubkas campagne

Daarnaast is Rabobank Amersfoort Eemland gestart met de Rabobank Clubkas Campagne. Verenigingen en stichtingen kunnen zich daarvoor tot en met 12 september inschrijven via www.rabobank.nl/amersfoorteemland.