Overhees alleen aan kop na winst in topper

20-10-2017, 23:40 | Lezersnieuws | Frank Weijers

De tafeltennissers van Overhees staan halverwege de competitie alleen aan kop na 6-4 winst in de topper tegen Gispen 6.

De Soesters deden voor het eerst dit seizoen een beroep op Aloys Nooijen, die over enkele weken afscheid neemt van Overhees. Hij nam de plaats in van de met een schouderblessure kampende Gerard de Jong en deed dat naar behoren met een overwinning op Henri van Seventer. Gebrek aan wedstrijdritme speelde hem echter parten in zijn andere duels, die verloren gingen. Ook Stefan Rademaker boekte één overwinning, eveneens op Van Seventer. Overhees leunde weer sterk op Ruben Immerzeel, die opnieuw ongeslagen bleef en naast Van Seventer ook Maurce Bovens en Jan Willem Pels versloeg.

Sleutelduel was het dubbel, Rademaker/Immerzeel vs. Pels/Van Seventer. De Soesters kwamen op een comfortabele 2-0 voorsprong, moesten de derde game inleveren, maar kwamen in de vierde game op 10-7. Helaas werden de drie matchpoints niet verzilverd, Gispen wist via 12-14 een beslissende vijfde game af te dwingen en daarin was het de beurt aan de Culemborgers om op matchpoint te komen. Ook zij hielden het hoofd echter niet koel: met 13-11 ging het dubbel alsnog naar Overhees.

Het bleek doorslaggevend, want Overhees won de inhaalwedstrijd met 6-4 en is blij dat het nu alleen aan kop gaat in de 4e klasse F. Maar ook Gispen was niet ontevreden over het resultaat: "We blijven in de race en waren bang voor een groter verlies hier. We hebben de schade beperkt weten te houden. Alleen jammer van dat dubbel".

Stand 4e klasse F:

1. Overhees 5 - 36

2. Gispen Culemborg 6 5 - 34

3. HTTC Houten 5 5 - 24

4. ATC Almere 6 5 - 23

5. Hoogland 4 5 - 21

6. Veenland Wilnis 5 - 12

Programma:

di. 24 okt. 20:15 Overhees - Hoogland 4

vr. 3 nov. 20:00 Gispen Culemborg 6 - Overhees