• Elly Trommel wordt onderscheiden

    Marja Roels
  • prof.dr. M. Lam van UMC Utrecht vertelt over de ontwikkelingen

    Marja Roels
  • Bloemen voor Elly Trommel

    Marja Roels

Onderscheiding voor KWF-collectant Elly Trommel

17-05-2018, 21:44 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Tijdens de collectantenavond van de KWF afdeling Soest/Soesterberg in het Gildehuis werd collectant Elly Trommel gehuldigd omdat zij al vijftig actief is voor de kankerbestrijding. Uit handen van voorzitter Nico Brouwer ontving de loyale vrijwilligster een gouden bouton met briljant.

In Soest en Soesterberg zijn 200 collectanten actief die worden aangestuurd door twaalf wijkhoofden. De collectantenavond van de plaatselijke afdeling van het KWF, die eens in de vijf jaar wordt gehouden is om de collectanten te bedanken voor hun vrijwilligerswerk en om ze kennis te laten maken met het belang van de collecte. De kosten voor deze avond worden gedragen door een aantal trouwe sponsors.

Tijdens de bijeenkomst was er een lezing van prof.dr. M. Lam van UMC Utrecht. Voor het negentigkoppig publiek vertelde hij over de nieuwste ontwikkelingen om kanker te bestrijden. De onderzoeken die Lam doet worden gefinancierd met de opbrengst van collectegelden.

De eerstvolgende collecteweek voor het KWF is in de eerste week van september. 

Na de lezing werd mevrouw Elly Trommel, to haar eigen grote verrassing, gehuldigd. Zij doet al vijftig jaar vrijwilligerswerk voor het KWF en zij ontving daarvoor een gouden bouton met briljant.

Dankzij de sponsors en de medewerking van Museum Soest en Het Gildehuis keken de aanwezigen terug op een zeer geslaagde avond.