• 650 knikkerende kids in Ouwehands Dierenpark Rhenen

    Wietse Visser
  • Finale NK Knikkeren 2018

    Wietse Visser
  • De podiumplekken

    Wietse Visser

Naomi (11) uit Soest tweede op het NK Knikkeren

17-06-2018, 07:47 | Lezersnieuws | tara

Het NK Knikkeren 2018 in Ouwehands Dierenpark Rhenen was een groot succes. Met maanden van voorbereiding en verscheidene voorronden door het hele land was het vandaag eindelijk zo ver. Ruim 600 enthousiaste kinderen meldde zich vandaag  bij Ouwehands Dierenpark Rhenen om mee te doen met het oeroude Hollandse spel knikkeren.

Na de feestelijke opening door dé avonturier uit het park, ‘’Bamboo Bill’’ werd om 11.00 uur de laatste voorronde gestart op de knikkerarea naast de panda’s. In een spannende strijd wisten 300 kinderen een laatste plek in de grote finale te bemachtigen. Als de reeds geplaatste kinderen zich hebben gemeld, gaat de grote finale om 14.00 uur van start. De Adic knikkers worden fanatiek door de mooie knikkerbanen, met de officiële NK Knikker – potjes, gespeeld. Na de eerste selectie ronde blijven de beste 96 kinderen over. Vervolgens wordt er in een poulefase gespeeld naar de beste 64 knikkeraars, vanaf hier geldt het knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt. Na 5 spannende ronden blijven de beste 4 knikkeraars over;

Marouane Abbit (9) uit Amersfoort, Naomi Servais (11) uit Soest, Thijs Wienk (8) uit Haarlem en Louise Verbeek (9)uit Kesteren. Zij streden in de speciaal ontworpen Finalebaan om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren 2018!

Uiteindelijk was het de 8-jarige Thijs die er in de finale tegen Naomi ie er met deze mooie titel naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment.

Thijs en Naomi waren erg aan elkaar gewaagd. Met nog één minuut te spelen gaat het om de 10e knikker die in het knikkerpotje moet. De ervaren Naomi heeft thuis al veel geoefend samen met haar broertje en probeert de laatste rondes vooral haar zenuwen in bedwang te houden! Uiteindelijk is het Thijs die haar, maar dat mag de pret niet drukken voor Naomi, ‘’’Vorig jaar lag ik er al uit bij de knock-out fase én nu ben ik tweede van Nederland!’’