• De zilveren estafetteteams!!

    De Duinkikkers - Sven van Zanten

Minioren De Duinkikkers blinken uit op regionale finales

02-06-2019, 23:01 | Lezersnieuws | sven

Na twee weekenden regiokampioenschappen was het afgelopen weekend de beurt aan de minioren. Dertien zwemmers van De Duinkikkers kwamen in Veenendaal aan de start en sprokkelden liefst 36 nieuwe persoonlijke records bij elkaar. Daarnaast verbeterden Lucas Bemer en Koen van Leeuwenkamp clubrecords op respectievelijk de 400 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. Van Leeuwenkamp verbeterde hiermee het record wat al sinds 1996 op naam van Mattijs Wijnmalen stond.

Het leverde het tweetal ieder een gouden medaille op. Naast hen mogen ook Luuk Roskam en Senna Boogmans zich regionaal zwemkampioen noemen. Roskam mocht goud in ontvangst nemen op de 100 meter schoolslag, 50 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag. Boogmans was de beste op eveneens de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Naast de zeven gouden medailles werden er ook acht keer zilver en elf keer brons omgehangen bij zwemmers van de Soesters. Naast Bemer, van Leeuwenkamp, Roskam en Boogmans, die ook nog meerdere zilveren en bronzen medailles ontvingen, hadden ook Emma Schalken (1x zilver, 3x brons),  Gerbert Mollenhorst (brons) en Noortje op den Velde (brons) een aandeel in het succes. Naast al die medailles werden nog veel meer top 5 klasseringen behaald, waarvan enkele zeer verrassende resultaten.

De twee zilveren medailles van de estafetteteams waren de spreekwoordelijke kers op de taart. Na zeer spannende races kwam de ploeg van coaches Frank Knoppers, Robin Roskam en Sven van Zanten tweemaal net te kort voor het goud. Desondanks was het genoemde aantal medailles uiteindelijk voldoende voor een uitstekende tweede plaats in het medailleklassement, waarbij zelfs géén enkele ploeg overigens meer prijzen meenam dan de Soesters.