• Rob Kietselaer en Marieke Donker Kaat

    eigen foto

Lunchconcert in Baarnse Pauluskerk

12-06-2019, 11:51 | Lezersnieuws | Willy

Gedurende deze hele zomer is er wekelijks op dinsdag om 12:30 uur een lunchconcert in de Baarnse Pauluskerk. 

Het eerste concert op 18 juni is een optreden met gitaar- en vioolmuziek van het Duo Riflessioni. Zij brengen een programma met muziek van vooral Italiaanse en Spaanse componisten, maar ook eigen werk van gitarist Rob Kietselaer.

Duo Riflessioni bestaat uit Marieke Donker Kaat op viool en Rob Kietselaer op gitaar. Deze instrumentencombinatie is misschien niet de meest voor de hand liggende, vooral niet als je stukken wilt spelen waarbij beide instrumenten een gelijkwaardige rol vervullen. Toch hebben Marieke en Rob prachtige stukken kunnen vinden die aan dit criterium voldoen: Een mooi voorbeeld is het stuk waarmee Duo Riflessioni het concert opent: De Sonata Concertata van Niccoló Paganini waarbij de melodiepartijen snel afwisselen tussen gitaar en viool. Ook bij de duetten van Ferdinando Carulli (die zelf gitarist was) is de verdeling opvallend evenwichtig.

Het Lunchconcert begint dinsdag 18 juni om 12:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn en duurt een klein uur. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.