• Richard van Essen

    Marjolein Hasebos

Kaas proeven en kennis maken met het Livar varken

07-11-2018, 15:29 | Lezersnieuws | Simone

Goed nieuws voor iedereen met leeshonger, want de hele maand november staat lezen centraal tijdens Nederland Leest. Dit jaar met een thema om je vingers bij af te likken: voeding! Deze landelijke campagne speelt zich vooral af in de bibliotheken. De hele maand november zijn er verschillende activiteiten en zowel leden als liefhebbers van de bibliotheek mogen in de bibliotheek gratis het boek 'Je bent wat je leest' ophalen tijdens de service-uren in de bibliotheek.

Meer informatie: www.ideacultuur.nl/nederlandleest

 

Workshop Kaas met proeverij

Kaasexpert Richard van Essen deelt graag zijn enthousiasme voor goede kaas. Kom luisteren, kijken, proeven en genieten!

 

In het kader van Nederland leest komt Kaasexpert Richard van Essen vertellen over de geschiedenis van kaas. Hij neemt tien soorten kaas mee om te proeven. Richard heeft een kaas- en notenwinkel in Winkelcentrum Overhees: De Alexanderhoeve. Vraag hem iets over kaas en zijn ogen beginnen te glinsteren. Hij deelt zijn enthousiasme voor goede kaas graag met anderen. Luister, kijk, proef en geniet!

 

Locatie: Idea Bibliotheek Soest

Datum: donderdag 22 november

Tijd: 19:30 - 21:30 uur

Kosten: gratis, wel aanmelden

Aanmelden: online via www.ideacultuur.nl/nederland leest of aan de balie van de bibliotheek

 

Workshop Het Limburgs Kloostervarken

Slager Marco Veenema vertelt alles over het Limburgs Kloostervarken, laat zien hoe hij het vlees verwerkt en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht. Verneem de rijke geschiedenis van een traditioneel streekproduct en ervaar hoe dat smaakt.

In het kader van “Nederland leest” laat slager Marco Veenema je kennismaken met een bijzonder varken. Het Limburgs Kloostervarken is een scharrelvarken met een heerlijk buitenleven en bijzondere verzorging en voeding. Marco vertelt er alles over, laat zien hoe hij het vlees verwerkt en bereidt ter plekke een smaakvol gerecht. Verneem de rijke geschiedenis van een traditioneel streekproduct en ervaar hoe dat smaakt. Het kan ook anders.

Locatie: Idea Bibliotheek Soest
Datum: maandag 26 november 2018
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Kosten: gratis, wel aanmelden
Aanmelden: online via www.ideacultuur.nl/nederland leest of aan de balie van de bibliotheek