• Team Masters, met de medailleoogst.

    De Duinkikkers

Inge Roskam en Annet Verhoeven Steggerda pakken titels op ONK Masters.

06-05-2018, 23:41 | Lezersnieuws | Sven

?Inge Roskam heeft afgelopen weekend in Den Haag haar eerste nationale titel behaald. Op de 50 meter schoolslag liet ze de concurrentie in de categorie 40+ ver achter zich. Waar ze op de dubbele afstand nipt naast het podium eindigde, wist ze op de 200 meter schoolslag wel weer boven zichzelf uit te steigen. Het leverde haar uitstekend zilver op.

In de categorie 70+ doet Annet Verhoeven - Steggerda altijd mee om de prijzen bij de Open Nederlandse Kampioenschappen voor Masters. Ditmaal was er goud op de 50 en 100 meter schoolslag, terwijl de zwemster ook nog driemaal brons mee naar Soest mocht nemen. Tweemaal brons was er ook voor Maaike de Boer (200 meter rugslag en 200 meter schoolslag), terwijl haar vader Jaap de Boer naar het podium mocht voor de derde plaats op de 50 meter vlinderslag.

Die weg bewandelde hij nogmaals, nadat hij op de 4x50 meter vrije slag samen met Richard Hill, Robert de Brauwer en Marcel Brittijn naar het zilver zwom. De totale medailleoogst bedraagt dan ook driemaal goud, tweemaal zilver en zesmaal brons.

?Dordrecht ?'Om de hoek' van het zwembad in Den Haag kwam een tiental jeugdzwemmers in actie tijdens een Limietwedstrijd. Limieten voor de Nederlandse kampioenschappen waren nog niet behaald, maar deze liggen inmiddels voor verschillende zwemmers wel binnen handbereik. Wel werden er veel persoonlijke records gezwommen, waarbij diverse korte baan tijden ruimschoots werden verbroken.