• De kinderen krijgen in groepen op hun eigen schaatsniveau een clinic onder leiding van trainers en begeleiders van SSV Eemland

  Dennis Verduin
 • Spelerderwijs leren schaatsen!

  Dennis Verduin
 • Een overzicht van de kinderen op de binnenbaan!

  Dennis Verduin
 • De kinderen met wat meer schaatservaring schaatsten op de buitenbaan

  Dennis Verduin
 • Proberen om eventjes op een schaats te staan! Best lastig!

  Dennis Verduin
 • De organisatie, trainers en begeleiders!

  Dennis Verduin

Ik ben maar 1x gevallen met schoolschaatsen!

12-11-2017, 20:51 | Lezersnieuws | SSV Eemland

Geweldig was het om deze reactie te horen van een enthousiaste leerling uit groep 5, toen zij afgelopen vrijdag 10 november bij de Vechtsebanen in Utrecht van het ijs af kwam. Maar het kwam ook voor dat een leerling 165x gevallen was, dat had hij zelf geteld en hij lachte nog steeds.

Al weken hebben een record aantal van bijna 700 kinderen uit de groepen 5 van de basisscholen uit Baarn, Soest en Soesterberg er naar toe geleefd om met de bus vanaf school naar de ijsbaan te gaan, waar ze een schaats-clinic kregen van diverse trainers van schaats- en skeelervereniging Eemland. Veel kinderen stonden voor de eerste keer op de schaatsen en was het voor hun de eerste kennismaking met het ijs. Wie zelf geen schaatsen had kon schaatsen lenen, die via Iceworld gehuurd waren. Er werd geschaatst op de binnenbaan, die exclusief was afgehuurd voor dit evenement. Gezien de grote hoeveelheid kinderen, mocht de groep kinderen met meer schaatservaring uitwijken naar de buitenbaan, zodat er op de binnenbaan meer ruimte was voor de andere kinderen.

Van recht op de schaatsen staan, diepzitten, tot leren vallen, alles kwam aan bod. Spelenderwijs op het liedje "hoofd, schouders, knie en teen" gingen de kinderen bijna van zelf over het ijs. De hele ochtend stond in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport. Ook KIMO, de mascotte van de KNSB was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen.

Schaats- en Skeelervereniging Eemland organiseerde het schoolschaatsen voor de 12e keer in samenwerking met de gemeente Soest, de laatste jaren is ook de gemeente Baarn hierbij betrokken. Het doel is de kinderen kennis te laten maken met de schaatssport en een ochtend lekker sportief bezig te laten zijn.

Nadat de schaatslessen werden afgesloten met een lange polonaise op het ijs gingen de kinderen met blozende wangen terug met de bus naar school. Daar ontvingen zij nog een schoolschaatsdiploma.

De kinderen, begeleiders, trainers en vrijwilligers gingen allen afgelopen vrijdag zeer voldaan naar huis en kunnen terugkijken op een succesvolle dag die door de bijdrage van diverse sponsoren en de vrijwilligers mogelijk is gemaakt! "Dit is het echt waard om een vrije dag voor te nemen, zo leuk!" riep één van de trainers toen ze van het ijs af stapte.