• Marijke Roest en Aad Tander krijgen les van Henk de Vries (rechts). Eric Borgts van het ondersteunende Bentinck Fonds is getuige

    Peter Beijer
  • Marijke Roest: ,,Rolstoeltennis is heel leuk! -

    Peter Beijer

Het Bentinck Fonds faciliteert rolstoeltennis voor mensen uit omgeving

24-05-2019, 18:03 | Lezersnieuws | peter

SOEST/BAARN - Initiatiefneemster van het rolstoeltennis in de regio Soest is Marijke Roest. Bij BTV De Geeren in Baarn krijgen rolstoeltennissers training van leraar Henk de Vries. Roest hoopt dat geïnteresseerden zich aanmelden om kennis te maken met rolstoeltennis en/of tennis voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Eric Borgts is getuige van de training. De voorzitter van het Bentinck Fonds vertelt: ,,Als Bentinck Fonds willen wij graag deze sport ondersteunen. De voorzitter kijkt geamuseerd toe wanneer hij ziet hoe wendbaar Marijke Roest met de rolstoel reageert op de ballen die Henk de Vries serveert. Snel reageren is een kwaliteit en belangrijk om rolstoeltennis goed te kunnen spelen. ,,Dat klopt", bevestigt Marijke. ,,Maar oefening baart kunst. Ook als je nog nooit rolstoeltennis hebt gespeeld is deze locatie perfect. Met een kundige leraar als Henk krijg je de kneepjes snel onder de knie. Rolstoeltennis is zo leuk."

Marijke vertelt hoe het rolstoeltennis bij De Geeren is gerealiseerd. ,,Allereerst was daar de vereniging zelf die de faciliteiten aanbood. Met Sportivun hebben wij een partner die een professionele trainer voor ons in huis heeft. Jort Verhage van BRNL (bevordering rolstoeltennis Nederland) zorgt voor de contacten met de KNLTB, het Bentinck Fonds geeft financiele ondersteuning en SRO Amersfoort levert het nodige materiaal."

De Geeren gaat naast het rolstoeltennis, ook aangepast tennis voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aanbieden. Rolstoeltennis voor kinderen wordt samen met de Esther Vergeer Foundation georganiseerd.

Marijke Roest is naast actief deelnemer ook beweegmakelaar in de gemeente Soest. Via de website www.unieksporten.nl  is prima te zien waar en bij wie sporten voor mensen met een beperking mogelijk is. Marijke: ,,Wij willen graag samen de drempel om te sporten en bewegen verlagen. Via de site van Uniek Sporten kun je overal sportaccommodaties vinden en deze op hun toegankelijkheid beoordelen."

Marijke heeft lovende woorden voor het Bentinck Fonds. ,,Het Bentinck Fonds heeft het mede mogelijk gemaakt dat wij bij De Geeren in Baarn actief rolstoeltennis kunnen beoefenen. Het is heel leuk om te doen. Momenteel hebben we een klein aantal deelnemers. Ik roep dan ook mensen op om mee te doen met rolstoeltennis."

Interesse in rolstoeltennis of aanmelden? Dat kan bij Marijke Roest (beweegmakelaar.as@swos.nl)