Gevraagd: wegwerpluiers voor Lesbos

08-06-2018, 16:13 | Lezersnieuws | heleen

GEVRAAGD: WEGWERPLUIERS EN BILLENDOEKJES VOOR LESBOS!

Hoewel je er in het nieuws niet veel meer over hoort, zijn ze er nog wel degelijk: bootvluchtelingen. Op het Griekse eiland Lesbos bijvoorbeeld komen er nog dagelijks bootjes aan met ontheemde mensen die op de vlucht zijn geslagen. Deze vluchtelingen krijgen een plekje in kamp Moria.  

De nood onder deze mensen is enorm groot. Hieronder een aantal zaken die dit illustreren: - Het kamp wordt gerund door de Griekse vrijwilligersorganisatie Eurorelief die voor een groot deel afhankelijk is van donaties. - Het kamp heeft plek voor 2000 mensen. Momenteel wonen er op het kamp echter wel 6500 mensen. - Dagelijks komen er op dit moment ongeveer 100 vluchtelingen aan, terwijl de uitstroom (naar het vasteland of terug naar Turkije) per dag hoogstens 30 is. - Meer dan 40 procent van de vluchtelingen in het kamp is onder de 18. - Er worden baby’s geboren in deze trieste omstandigheden. - Er wonen honderden kinderen in het kamp die nog “in de luiers zitten”.

Voor de allerkleinsten komen wij in actie: we verzamelen luiers en billendoekjes. Deze gaan begin juli met de vrachtwagen naar Lesbos om daar uitgedeeld te worden. Zo kan er weer een beetje hygiëne gewaarborgd worden. Ze zijn broodnodig, want het einde van de huidige voorraad op kamp Moria is in zicht.

Helpt u mee?

Elke pamper die wordt ingezameld, wordt verdubbeld. Uw gift is dus meer waard dan u denkt. Als u 5 of meer pakken pampers verzamelt, maakt u kans op een gratis ballonvaart voor twee personen aangeboden door Van Maanen B.V. in Barneveld.   - Hoe?

U kunt luiers (het liefst in maat 4, 5 en 6) en/ of billendoekjes bij ons brengen. 

- Wanneer? 

Elke werkdag tussen 16u en 21u. 

- Waar? 

Familie Bozan, Varenstraat 368, Soest