• Pand Defensie Kampweg, Dorpshuis?

    Bert van Soeren

Geen zomerstop voor de soapserie De Linde te Soesterberg

08-07-2017, 11:20 | Lezersnieuws | Bert van Soeren

Beste Gemeente Soest er moet mij toch weer iets van het hart na het lezen van het artikel in de Soester Courant over de Linde in Soesterberg.

U stelt dat Soesterberg eindelijk weer een Cultuur-generatiehuis krijgt met de Linde, maar dat bestaat al reeds vele jaren in Soesterberg, namelijk het ontmoetingscentrum De Drie Eiken aan het Dorpsplein.

Daar worden vele activiteiten georganiseerd door de SWOS zoals Biljarten, Bridge, Zangkoor, herensoos, dansavonden enz.

Beste Gemeente Soest, als u zich eens wat meer zou verdiepen in dat Dorp aan de andere kant van de Bergh had u dit ook kunnen weten.

Verder staat er in het artikel dat het Stichtingsbestuur zelf geen ik herhaal geen activiteiten zal ontplooien, maar ook dat is een leugen daar een van de stichtingsbestuurders een Sprookjestheater bezit en

en de Linde zal gaan gebruiken voor haar eigen activiteiten. Uiteraard heb ik niks tegen een Sprookjestheater en ook mijn kleinkinderen zullen dat geweldig vinden maar plaats geen "Sprookjes" in uw artikel.

Off the record vind het stichtingsbestuur de Linde ook niet echt geschikt als Dorpshuis door de plaatsing midden in een woonwijk met beperkte parkeermogelijkheden maar ze moeten het doen met wat de Gemeente Soest hen aanbied.

Verder is het eerste van een aantal bezwaren reeds officieel ingediend wat zou kunnen uitdraaien op een gang naar de rechter, beste Gemeente Soest bent u werkelijk zo halsstarrig dat u ten koste van alles uw zin wilt doordrijven?

Uiteraard heeft Soesterberg een Dorpshuis nodig, maar had het oude Dorpshuis aan het voormalig Dorpsplein niet gesloopt, of had u de penning van de verkoop van het terrein aan een projectontwikkelaar zo hard nodig?

Een mooi alternatief had ook kunnen zijn het pand op de hoek Kampweg - Moerbessenberg aan het Odijkplein, dat is een pand van Defensie wat nu te koop staat, dat had u als gemeente voor een appel en een ei kunnen overkopen van Defensie en dan na verbouwing had Soesterberg

een mooi Dorpshuis in het midden van het dorp kunnen hebben.