• In geel shirt: Anton Bunschoten, Michel en Jalmar Verbraak

    A. Bunschoten

Eemschutters Wedstrijd HV succesvol op Rayonkampioenschappen

10-02-2019, 20:34 | Lezersnieuws | Theo

Afgelopen week werden in verschillende klassen van de handboogsport de Rayonkampioenschappen verschoten. Hierbij waren leden van de Eemschutters Wedstrijd HV op verschillende locaties aanwezig om een gooi te doen naar het kampioenschap van het rayon Noord Nederland. Deze schutters hadden zich middels de regiokampioenschappen geplaatst. Op zaterdag 2 februari werd in Landsmeer de longbow klasse geschoten. In de 2e klasse wist Marc van den Biggelaar zich naar de gouden finale te schieten. Na een spannende finale, die met 6-4 gewonnen werd, kon hij beslag op het goud leggen. In de klasse recurve junioren wist Jalmar Verbraak met mooie scores het brons te veroveren.
Op zondag 10 februari was een recurve-team van de Eemschutters Wedstrijd HV vertegenwoordig bij Vereniging Pijlsnel in Landsmeer. In de A-klasse moesten Michel en zoon Jalmar Verbraak met Anton Bunschoten aantreden tegen diverse teams uit het rayon. Na twee rondes van 30 pijlen stonden onze schutters op de 1e plaats. Door dit resultaat mochten zij uitkomen tegen de nummer 4 van de plaatsingslijst: De Waert uit Heerhugowaard. Ondanks een stroef begin werd daarna korte metten gemaakt met scores van 56 en 58 (van 60). In de gouden finale was Artemis '79 uit Utrecht de tegenstander. Ook hier werd begonnen met een valse start waarna de boel meteen werd rechtgetrokken door elke keer 1 of 2 punten meer te schieten dan de tegenstander en was goud de beloning.
Maar ook op Texel kwam een schutter van de Eemschutters Wedstrijd HV in actie! Zaterdag 9 februari werd ook het Rayonkampioenschap 3D verschoten dat georganiseerd werd door de Eilandschutters. Deze vindt gelijktijdig plaats met de 1e dag van de zgn. WinterAnimal 2019. De uitslag van die dag telt ook als uitslag voor de Rayonkampioenschappen. In een 3D wedstrijd worden kunststof doelen in de vorm van beesten op verschillende afstanden uitgezet in een parcours. Siem Budding, uitkomend in de Bare Bow Recurve Junior klasse, deed het zo goed dat hij het goud pakte. In maart krijgt één en ander een vervolg als men mag aantreden voor het Nederlands Kampioenschap.