• ODansers van het Harlekijn Danstheater. Van links naar rechts: Marion Bosetti, Doke Pauwels en Julia Pereboom.

    Rona Lane Photography

Driedaags dansfestival op De Paltz

24-05-2019, 15:00 | Lezersnieuws | Martine

Op 28, 29 en 30 juni 2019 creëren vijfendertig internationale jonge dans en performance makers gezamenlijk het driedaagse Antidote Festival bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz. Het festival draait om beweging; fysiek, maatschappelijk en artistiek.

Deze eerste editie is een samenwerking tussen professionele makers & movers uit Amsterdam, Brussel, Parijs, Kaapstad en Berlijn. Het is greep uit een generatie van jonge (dans)makers en performers die allen op hun eigen manier een unieke en duurzame verbintenis willen aangaan met hun publiek en hun praktijk.

De line up is een diverse programmering van dansvoorstellingen op de openlucht "Main Stage" en experimentele performances op de "Forest Stages". Die vind je over het hele, bosrijke festivalterrein. Alle Antidote makers zijn in hun werk op zoek naar nieuwe vormen van beweging en samenwerking.

 

Antidote Festival is No Backstage. De toeschouwer is overal welkom: bij het ontbijt, het opwarmen, de open (dans)workshops, de repetities, de voorstellingen, performances en het feest. Het delen van tijd, plaats, ruimte, maaltijden, workshops en beweging tijdens het festival brengt de mogelijkheid tot het voeren van gesprek, discussie en één op één contact tussen maker en toeschouwer.

Crowdfunding

Het festival wordt onder andere gesteund door VSBFonds, KF Hein Fonds, Ars Donandi + Het Tijgat fonds en de gemeente Soest. Middels een crowdfunding op het platform voordekunst.nl hopen de makers extra inkomsten te generen. Doneren kan nog tot 7 juni. Kijk voor meer informatie en doneren op www.antidotefestival.nl of www.voordekunst.nl.

Het is nu ook mogelijk om te reserveren voor het festival. De toegang is vrij, wel graag reserveren. Dat kan via www.hermanvanveenartscenter.com.