• De Soester deelnemers aan de Diabetes Challenge klaar voor de start

    Willem Bavinck

Diabetes Challenge van start

25-04-2019, 15:10 | Lezersnieuws | Peter

SOEST - Vorige week woensdag werd de eerste Diabetes Challenge gelopen. Startpunt was bij av Pijnenburg.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Het is de bedoeling dat elke deelnemer aan de Diabetes Challenge twintig avonden meewandelt. Wandelen is een goed 'medicijn' tegen diabetes of beginnende diabetes. Verantwoorde voeding, mindset en bewegen zijn de drie pijlers waarmee de volksziekte wordt aangepakt.

Met de Diabetes Challenge wordt een aantal positieve zaken gebundeld. De deelnemers kunnen gezellig wandelen met elkaar en komen zo in contact met anderen. Het bewegen is goed voor lijf en leden en pakt de (voortekenen) van diabetes aan.

De komende weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld. In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in Soest en de laatste dag (28 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven.

De Diabetes Challenge gaat nog een aantal weken door. Meer info: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/soest/