• De wedstrijd in 2018. Saddy de Koning haalt uit op het doel van FC Utrecht. FC Utrecht-speler Robert Roest blaast uit. Waarschijnlijk komen deze spelers elkaar weer tegen op 22 juni

    Ed Groen

Derde wedstrijd Soester Elftal tegen de Soester Legends

25-04-2019, 22:17 | Lezersnieuws | Peter

Op zaterdag 22 juni bij VVZ’49

SOEST – Een wedstrijd van een elftal bestaande uit spelers van SEC, VVZ’49, Hees, ’t Vliegdorp en SO Soest. Drie jaar geleden is dat idee ontstaan en vanuit dat idee is het initiatief gestart om te komen tot een jaarlijkse wedstrijd. In juni 2017 speelde het Soester Elftal tegen vv Hooglanderveen (2-2). Vorig jaar werd oud-FC Utrecht verslagen (5-1).

De derde wedstrijd is in voorbereiding. Op zaterdag 22 juni speelt het Soester Elftal tegen een team van Soester Legends. Plaats van handeling is het veld van het jubilerende VVZ’49.

Voor de derde wedstrijd van het Soester Elftal heeft de organisatie, die bestaat uit leden van de vijf verschillende verenigingen, een tegenstander uit het eigen dorp weten te strikken. Voormalige vedetten van de Soester voetbalclubs vormen samen een team dat onder leiding staat van Peter Visee. De voormalig trainer van onder meer VVZ’49 en SO Soest heeft spelers als Jordie Brouwer, Daniël Hilhorst, Bas Dreef, Marco Martens, Mustafa Aksit, Hidde Reitsma, Gijs Schaap, Ronald de Rooy en Robert Roest tot zijn beschikking. Het team wordt nog verder aangevuld.

Inmiddels hebben de vijf Soester clubs een voorlopige selectie van spelers aangeleverd. Uit die selectie komt een definitieve groep die op 20 juni gaat trainen ter voorbereiding op de wedstrijd van 22 juni.

Het Soester Elftal staat onder leiding van Henk van Asch. Hij wordt geassisteerd door Pascal Kamerbeek van Hees en Marcel van Essen van ’t Vliegdorp. Charles Roest van Hees is de verzorger van het team. De wedstrijd staat onder leiding van voormalig Soester Marcel van Schalkwijk. Aftrap is om 14:30 uur.

Het Soester Elftal tegen De Soester Legends wordt gespeeld in het kader van een goed doel. De organisatie van Het Soester Elftal schenkt de netto-opbrengst van het duel aan Hospice De Luwte.

De commissie die de wedstrijd voorbereidt bestaat uit Jochum de Jong en Gijs Schaap van VVZ’49, Pascal Kamerbeek van Hees, Marcel van Essen van ’t Vliegdorp, Peter Beijer en Stephan Ott van SO Soest, Pierre Hogers van SEC en Ronald de Jong.